Anna Mossberg ska leda Silo AI i Sverige

Silo.aiAI
Anna Mossberg blir Sverigechef på Silo AI.

Anna Mossberg. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

“Måste börja experimentera och faktiskt göra saker, inte bara prata om att göra saker.”

Det finska bolaget Silo AI vill hjälpa bolag att bli bättre på artificiell intelligens och har 130 AI-experter i sitt stall.  Bolaget har bland annat arbetat med Finnair för att utveckla en AI-lösning som övervakar flygtrafik.

Under hösten 2020 expanderade bolaget till Sverige och nu meddelar man att styrelseproffset Anna Mossberg blir ny Sverigechef för bolaget.

”Företag har AI och digitalisering i sina strategier, men väldigt få har en vision om hur AI kan förändra deras verksamhet. Med AI kan man accelerera sin väg mot framgång men man måste börja experimentera och faktiskt göra saker, inte bara prata om att göra saker”, säger hon i ett pressmeddelande.

Tidigare toppchef på Google

Anna Mossberg har tidigare varit affärsområdeschef på Google Sverige och har suttit i styrelser hos jättar som Schibsted, Orkla, Swisscom och Swedbank. När hon nu tar över ansvaret för Silo AI i Sverige är det ett steg i bolagets mål om att bli det ledande AI-företaget i Europa.

”Företagen som är ledande inom AI vet vilken typ av talang som behövs. En av de viktigaste drivkrafterna bakom Silo AI:s förmåga till att leverera förstklassiga AI-lösningar har varit ett obevekligt fokus på att anställa de skickligaste talangerna inom området, och det är vad vi nu kan erbjuda de svenska företagen", säger Anna Mossberg.

Silo AI grundades av Johan Kronberg tillsammans med Peter Sarlin, Tero Ojanperä och Ville Hulkko i Helsingfors 2017. Under 2019 tog bolaget in strax över 100 miljoner kronor i en nyemission.

Läs mer