Uber följer konkurrentens val - lanserar motorcykeltaxi i Thailand

Uber Lyft
Uber följer konkurrentens val - lanserar motorcykeltaxi i Thailand

Foto: Jon Russel/Flickr

Jonas de Lange

Reporter

Uber har valt Bangkok som första stad för sin nya tjänst Uber Moto som ska låta folk boka en motorcykel istället för en bil.

Världens högst värderade startup har hittat en ny nisch som kan ge bolaget en fördel gentemot konkurrenterna, rapporterar affärssajten Financial Times. Den amerikanska transportjätten har valt att bredda utbudet från att bara inkludera bilar i Thailand till att även inkludera motorcykeltaxi i tjänsten.

Bolaget har redan experimenterat med olika transportformer. I Istanbul kan användare till exempel åka båt mellan stadens två delar. I New Delhi kan man boka Rickshaws som transportmedel.

I Thailand är bolaget dock inte först med motorcykeltaxi. Redan förra året lanserade konkurrenten Grabtaxi en liknande tjänst.

Uber har stött på en del motgångar i Asien senaste tiden. Det beror till stor del på att konkurrenterna har gaddat ihop sig mot taxiappen.

Grabtaxi har, tillsammans med indiska Ola, kinsesiska Didi Kuaidi och amerikanska Lyft, skapat en anti-uberallians för att begränsa Ubers tillväxt i Asien. Enligt Financial Times har Uber-chefen Travis Kalanick tidigare berättat att bolaget förlorade en miljard dollar i Kina.

Läs fler artiklar
LÄS MER