Sök

Reddit hyllade Gamespot-investerare under Super Bowl

RedditgamestopReklam

Foto: TT / Skärmklipp

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Hade bara råd med 5 sekunder.

Den som vill göra reklam under den amerikanska fotbollsfinalen Super Bowl får vara beredd på att slanta upp ordentlig. Fråga bara Sebastian Siemiatkowski och dennes Klarna som under söndagen passade på att göra reklam under matchen, där 30 sekunder brukar beräknas kosta omkring 5,5 miljoner dollar, eller omkring 50 miljoner kronor. 

Några som inte hade råd med 30 sekunder, enligt dem själva, men som ändå ville vara med och synas lite var det aktuella nätforumet Reddit. Sajten har de senaste veckorna varit flitigt omskrivet på grund av hur communityt WallStreetBets fått spelkedjan Gamestops aktie att åka bergochdalbana när privatinvesterare utmanat de stora institutionella aktörerna på börsen (kolla bara här och här). 

Reddits reklam syntes under 5 sekunder, rapporterar The Verge, och bestod främst av ett meddelande som var utformat efter hur inlägg på den egna sajten ser ut. 

“Wow, det här fungerade verkligen. Om du läser det här innebär det att vårt satsning lönade sig”, inleds meddelandet som fortsätter.

“Reklamspottar under stora matcher är dyra, så vi hade inte råd att köpa en hel reklam. Men vi blev inspirerade och beslutade oss för att spendera hela vår marknadsföringsbudget på 5 sekunder i etern. En sak som vi har lärt oss från vårt community den senaste veckan är att underdogs kan klara allt när de samlas runt en gemensam idé.” 

 

Här kan du se hela reklamfilmen som visades under matchen mellan Kansas City Chiefs och Tampa Bay Buccaneers.

Här på Breakit bryr vi oss mer om vilka som gör reklam än det faktiska resultatet i matchen. Men för den som ändå är nyfiken kan vi meddela att det var superstjärnan Tom Bradys Tampa Bay Buccaneers som slutligen vann matchen med 31-9.

Läs mer