Splay tar projektledare från MTGx: "Från idé till leverans på nolltid."

På nytt jobb
Splay tar projektledare från MTGx: "Från idé till leverans på nolltid."

Kajsa Gatenbeck, ny global projektledare på Splay. Foto: Splay

Sofia Honungsmåne

Reporter

Kajsa Gatenbeck blir ny global projektledare på Splay. Här är hennes egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Jag jobbade på MTGx innan och eftersom MTG investerat i Splay så har jag haft mycket kontakt med Splay innan, och jobbat med dem en del. Jag har alltid sett på Splay som så mycket mer än ett YouTube-nätverk, snarare som ett framtida digitalt mediahus. Sedan har jag alltid imponerats av hur mycket coola varumärkessamarbeten och smarta produkter som Splay har hunnit lyfta ut på så kort tid. Därför kändes det som en no-brainer när jag blev rekryterad hit. Ledtiderna är icke-existerande, man går från idé till leverans på nolltid och sedan är det ju en fördel att innehållet totalt dominerar målgruppen.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Jag jobbade på MTGx innan med fokus på affärsutveckling för vår AVOD-plattform (advertising video on demand-plattform, red. anmärkning) samt med alla våra distributionspartners. Det vill säga när vi distribuerade innehåll på externa plattformar.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Min tjänst som global projektledare innefattar våra globala affärsutvecklingsprojekt och har inte funnits förut. Jag gillar när det inte riktigt finns en tydlig rollbeskrivning utan man istället får forma rollen ut efter det behov som finns. Jag kommer att jobba med våra affärsutvecklingsprojekt globalt som rör sig utanför YouTubes eko-system. Jag kommer delvis att fokusera på distribution av Splay-innehåll utanför YouTube globalt, i alla de länder där vi är verksamma. Den typ av rörligt innehåll som vi jobbar med konsumeras inte enbart på YouTube idag så vi måste konstant hitta nya sätt att distribuera vårt innehåll på. Därför är det bra att ha en person som dedikerat jobbar med dessa frågor. Sedan är det ett flertal andra områden som handlar om att skapa mervärde för våra influencers och skapa nya intäktskällor för dem utanför YouTube.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Jag ser fram emot att bygga Splays globala affär. Vi kommer att växa i snabb takt nu och en massa spännande saker kommer att hända. Vi är i en fas där vi går från att vara ett nordiskt YouTube-nätverk till att bli ett globalt mediahus för framtidens innehållsskapare. Jag känner verkligen att jag har hamnat helt rätt!”

-------------------------------------

Fakta om Kajsa Gatenbeck:

Ålder: 25 år

Familj: Pojkvän och stor familj med många syskon.

Bor: Södermalm

Intressen: “Skidåkning är mitt absolut största intresse. Sedan älskar jag också bastubad.”

Favoritapp: “IJustWannaBeCools (IJWBC) egna app. Sedan har jag alltid varit lojal Swarm-användare. Tyvärr är det alldeles för få i min omgivning som checkar in som de borde för att jag verkligen ska dra nytta av den, men jag ger inte upp!”

Varför är det din favoritapp?: “IJWBC lägger upp sjukt mycket roliga exklusiva videos etcetera i deras app. Sedan gillar jag Swarm för att hitta nya restauranger och barer baserat på var mina kompisar går, läsa tips på vad man ska välja på menyn och så vidare. Sedan älskar jag alla appar som använder ett gamification-tänk, jag blir alltid så glad när jag blir Mayor på ett nytt ställe.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag är som sagt extremt road av skidåkning. Innan jag började på Splay hade jag ledigt tre veckor och då hann jag med en vecka i Åre och tio dagars lössnöåkning i Japanska Niseko. Jag har också bott en hel säsong i Chamonix och pluggade en termin i Vancouver bara för att kunna vara i Whistler varje helg.”

Läs fler artiklar
LÄS MER