Miljardmakaren tycker Stureplans-entreprenörer är bättre än ortens (men hon håller inte med)

Deqa Abukar och Saeid Esmaeilzadeh.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

"Man gör sitt yttersta och har inget skyddsnät att backa tillbaka mot".

När entreprenören Saeid Esmaeilzadeh besökte Breakit Live förra veckan kom ämnet in på entreprenörer från Stureplan respektive de från förorten. Breakits granskning visade nyligen att nästan inga investeringar hittat ut till varken landsort eller till utanförskapsområdena utanför städerna.

På en fråga om vad Saeid Esmaeilzadeh själv helst investerade i svarade han: “Jag tror det kommer finnas fler framgångsrika stureplansentreprenörer än förortsentreprenörer”, och fortsatte sedan.

“Sen är det så att Stureplansentreprenörer har oftast högre utbildning. De kanske redan har ett nätverk som förortsentreprenören inte har. Det är fördelar som följer.”

Deqa Abukar är grundare av Bling Startup och som driver initiativet Shift tillsammans med Breakit för att koppla samman investerare med entreprenörer utanför staden. Hon gästade Breakit Live under torsdagen och hade inte riktigt samma syn på det hela.

“Jag vet inte om det nödvändigtvis finns eller kommer finnas bättre entreprenörer från Stureplan. Men jag håller definitivt med att det finns fler som har bättre förutsättningar och fördelar om du är från Stureplan. Exempelvis har gått på Handels och så vidare. Än om du är från förorten och saknar ett nätverk”, säger hon.

“Sen tror jag, inte för att någon är sämre än någon annan. Men en förortsentreprenör, det jag hört från investerare är att det inte är livststilsentreprenörer. Utan det är ‘all in’ och då gör man sitt yttersta och man har inget skyddsnät att backa tillbaka mot.“

Lyssna på podden här:
 

Se hela Breakit Live här.

Läs mer