Ångest, masochism och extas – ändå har resan bara börjat

BreakitShift

Breakits medgrundare Stefan Lundell och Deqa Abukar, grundare Bling Startup. Foto: Jonas Borg

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Tre dygn in på initiativet Shift ger Breakits Stefan Lundell en både nervig och hoppfull ögonblicksbild inifrån projektet.

Ibland undrar jag om jag ändå inte har en viss böjelse för masochism.

Frågan infinner sig så här tidigt på onsdagsmorgonen då jag summerar mina intryck av de första dygnen av Shift.

För du har väl inte missat initiativet som vi dragit igång tillsammans med Deqa Abukar och hennes organisation Bling Startup. I en mening är målet att koppla ihop investerarna runt Stureplan med orten och landsortens vassaste entreprenörer.

Men vad har det att göra med mitt självplågeri att göra?

Visst, jag har väl som vanligt spetsat till saker och ting – jag överdriver.

Men ändå – en hel del sanning ligger det ändå i orden.

Så här. Jag vill verkligen dra igång den här typen av initiativ. Kanske är Shift det viktigaste jag varit med och initierat under mina 25 år som journalist. Ändå är det alltid förenat med en stor portion ångest för mig personligen.

Du sliter med upplägget, övertygar en massa andra människor om att detta är helt rätt, svettas, skriver, skriver om – och så är det äntligen dags för den stora dagen. Dagen då allt ska lanseras.

Då infinner sig den stora rädslan – ska någon bry sig?

Jag vet att jag kommer plågas av den tanken men ändå fortsätter jag starta den här sortens projekt.

Initiativet Shift har jag, Deqa och våra fantastiska kollegor jobbat med i månader. Vi är alla övertygade om att visionen och riktningen på initiativet är rätt. Men helt säkra kan vi ju inte vara innan vi gått live.

Men nu, tre dygn in på satsningen, kan vi i alla fall delvis andas ut. Hurrarop, ryggdunkningar och pepp har strömmat in i sociala medier och en rad olika medier har uppmärksammat satsningen. Verkligen superkul såklart! 

Men det som jag framför allt ägnat alldeles för mycket av min vakna tid är att uppdatera vår anmälningssida (shiftcapital.se).

Med jämna mellanrum har jag tryckt på refresh-knappen, spänt tittat på när sajten uppdaterats för att sedan spana in den senaste uppgiften över antalet anmälda entreprenörer till Shift. Sakta men säkert har siffran tickat uppåt, timme efter timme, dygn efter dygn.

Precis innan jag satte mig för att skriva den här texten ropade jag ut på vår interna Slack-kanal – “dubbelt så många anmälda nu jämfört med för ett dygn sedan!!”.

Ångesten är på väg att släppa. Shift-projektet flyger – det här kommer bli riktigt bra.

Men än är det långt ifrån över. Vet du någon entreprenör som borde vara med eller är du själv en kandidat. In och anmäl dig här!

Läs mer