Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Hjälp oss hitta landsortens och ortens bästa entreprenörer – vi har bara 27 dagar på oss!

Stefan Lundell och Deqa Abukar jagar stjärnorna som får pitcha på några av Sveriges tyngsta investerare – ta chansen och sök till Shift du med.

Stefan Lundell

Stefan Lundell

stefan@breakit.se

Medgrundare och reporter

Så var jakten äntligen igång! 

För knappa åtta månader sedan träffades jag och Deqa Abukar för första gången. 

På pappret är våra bakgrunder väldigt olika.

Jag är uppväxt i lilla Ljungskile på västkusten – Deqa föddes i miljonstaden Mogadishu och levde sina första sju år i Somalia.

Jag bor i ett villakvarter söder om Stockholm – Deqa bor i ett av höghusen i Husby norr om stan.

Men även om det är en hel del som skiljer oss så finns det en sak som verkligen förenar oss – vår nästan naiva tro på att entreprenörskap kan förändra allt.

Deqa driver sedan 2014 nätverket Bling Startup och nu ska vi tillsammans skapa förändring – men vi behöver din hjälp!

Dags att agera – nu

Vårt uppdrag är att på 27 dagar hitta så många vassa entreprenörer som möjligt. Alla är välkomna att söka men vi fokuserar extra mycket på entreprenörer från orten och landsorten. Orsak – vi upplever att allt för få entreprenörer med den bakgrunden får chansen (det kunde du läsa mer om igår här) att ens pitcha sin idé för investerarna.

Därför söker vi med ljus och lykta dig som behöver riskkapital för att gasa din startup.

Kanske är din startup bara på idéstadiet och du behöver lite såddkapital för att komma igång. Eller så driver du redan ett etablerat företag med anställda och rejäl omsättning och vill nu ta bolaget till en ny nivå, med hjälp av riskkapital. Till Shift är som sagt alla välkomna att söka.

I ett första skede bjuds deltagarna in att gå en bootcamp i entreprenörskap. Under två veckor (främst på eftermiddagar och kvällar) drillas du av proffsföreläsare i ämnen som affärsstrategier, hållbart företagande, PR, digital marknadsföring och riskkapital.

Entreprenörer väljs ut

Efter bootcampen sker en första större gallring då vår jury kommer att vaska fram ett 15-tal entreprenörsteam. Dessa team kommer coachas av erfarna medarbetare från Breakits partners, marknadsföringsbyrån Ingager och Axel Johnsons investmentbolag Novax.

Den 20 maj är det så dags för den stora, live-sända finalen – då kommer 10 startups få chansen att pitcha sin idé inför några av Sveriges tyngsta investerare. Vilka investerarna är återkommer vi till inom kort men vi kan redan nu lova att de är redo att investera miljoner – om casen är rätt.

Så ta chansen redan idag och anmäl dig till Shift här! Eller kanske känner du någon som borde söka?

Nu kör vi!

Läs mer