Robotarna roffar åt sig padeltiderna – “Förstör marknaden”

MatchiPadel

Foto: Press och Istockphotos.com

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ser över vilka juridiska möjligheter som finns för att stoppa det.

Padel är som alla vet stekhett just nu och konkurrensen om bantiderna är stenhård. Och som vanligt när någonting är ovanligt och eftertraktat finns det de som vill utnyttja situationen för att tjäna pengar på det.

Tiderna på padelbanorna släpps vid midnatt och flera gånger har trycket blivit så starkt att Matchi, som är den populäraste bokningsappen, har kraschat. Men det är inte bara spelsugna padelentusiaster som ligger vakna på midnatt. Ett nytt problem med botar som dammsuger appen på tider har blossat upp. Det skriver Padeldirekt.se.

“Bokningarna säljs sedan vidare i diverse Facebook-grupper och stängda trådar. Ett fenomen som inte bara belastar vår sida hårt utan såklart även förstör marknaden för både spelare och anläggningar”, säger Helena Joelsson som är kommersiell chef på Matchi till PadelDirekt.

Senaste branschen som drabbats av botarna

Problemet känns bland annat igen från när jättarna Sony och Microsoft nyligen släppte sina nya spelkonsoler. Men det har också länge varit ett problem för sajter som säljer konsertbiljetter och på den heta sneakers-marknaden.

På bokningssajter som Matchi ska man nu prioritera att få stopp på bokningsbotarna.

“Det pågår just nu ett intensivt arbete hos oss med att förhindra att detta kan ske rent tekniskt men vi ser också över vilka juridiska möjligheter vi har att stoppa detta”, säger Helena Joelsson.

Padel är Sveriges just nu snabbast växande sport – och det går att tjäna stora pengar. Men vilka är de stora vinnarna på boomen? Hur bra går det? Och varför är padel en så bra affär?

Breakit har kartlagt padelmarknaden, som lockar både techmiljardärer och kändisar.

Läs mer