Sök

Wallstreetbets fick Gamestop att rusa – har fått 2 miljoner nya medlemmar på ett dygn

Wallstreetbets

Foto: TT / Skärmklipp

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Rusning till heta nätforumet.

Gruppen Wallstreetbets på diskussionsforumet Reddit har skakat om aktiemarknaden de senaste dagarna. Medlemmarna i gruppen har lyckats driva upp kursen i det krisande bolaget Gamestops aktie och fått skarp kritik från flera håll.

Bland annat har  'Big Short'-investeraren Michael Burry kallat Gamestops kursrally “onaturligt” och “galet”. Han menar till och med att det borde bli juridiska konsekvenser. 
 

Under onsdagen stängdes Wallstreetbets ner på populära chattappen Discord och under en period på torsdagsmorgonen låg forumet helt nere.

Enligt moderatorerna på forumet hade den stora anstormningen av nya medlemmar gjort det omöjligt att hålla koll på alla inlägg som kom in.

Och det har varit en rejäl anstormning av nya medlemmar. Enligt Wayback Machine, en tjänst där man kan kolla hur internetsidor sett ut historiskt hade gruppen 2,5 miljoner medlemmar i början av onsdagen. 

På torsdagsförmiddagen hade den siffran ökat till hela 4,4 miljoner.

I Breakit Live diskuterar Olle Aronsson och stjärnentreprenören Saeid Esmaeilzadeh den underliga händelsen och dess betydelse.

 

Läs mer