Bambuser tar in en halv miljard

BambuserLiveshopping

Maryam Ghahremani, vd Bambuser. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Fyller kassan.

Hösten 2019 ställde Bambuser om  att satsa helhjärtat på liveshopping. Tajmingen får ses som ganska perfekt för bara ett par månader senare svepte coronapandemin över världen och alla bolag sökte febrilt efter nya sätt att nå ut till kunder.

Liveshopping har länge varit en trend i Asien och under året har bland annat Caia Cosmetics hoppat på trenden i Sverige. 


Runt midsommar förra året tog bolaget in 290 miljoner och bolagets aktiekurs drog iväg över 1100 procent under 2020 samtidigt som omsättningen har ökat rejält, om än från blygsamma nivåer.

Nu har bolaget fyllt på kassan rejält och tar in 500 miljoner kronor. In som ny storägare kommer den danske miljardären Anders Hoch Povlsen som köper 20 miljoner aktier och därmed har kontroll över 10,2 procent av bolaget. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande. 
Även Lancelot Asset Management AB, TIN Fonder och Handelsbanken Fonder deltar

Storägare cashar in

Priset i emissionen landade på 15,50, en rabatt på 2,2 procent jämfört med stängningskursen på Stockholmsbörsen på tisdagseftermiddagen.

I samband med nyemissionen sålde familjen Geines Ribers Park Fastighets AB aktier för 93 miljoner kronor.

I Kina har liveshopping länge varit ett fenomen och under coronakrisen fick det en extra skjuts. Det senaste året har även allt fler svenska e-handlare bestämt sig för att testa på tekniken via pilotavtal med Bambuser.

Exakt hur mycket Bambuser drar in på alla sina nya kunder och pilotavtal är däremot oklart. 

Förar året – innan boomen – landade omsättningen på blygsamma 3 miljoner kronor, samtidigt som bolaget gjorde en förlust på nära 20 miljoner kronor.

Men kommer liveshopping verkligen fungera i Sverige? Vad säger de som testat? Förra året gjorde vi en djupdykning i  e-handelstrenden.

Bambuser kommer med rapport för helåret 2020 24 februari.

I en tidigare version av artikeln stod att Ribers Park var kopplat till Mikael Wintzell – det stämmer inte. Vi ber om ursäkt för misstaget.

Läs mer