Ny kinesisk uppfinning: Nu kan du ladda mobilen på 15 minuter

Breakit - Ny kinesisk uppfinning: Nu kan du ladda mobilen på 15 minuter
Foto: Martin Abegglen/Flickr
Jonas de Lange
Jonas de Lange
Reporter

Mobilbatteriet alla har väntat på presenteras på Mobile World Congress i Barcelona.

Jonas de Lange
Jonas de Lange
Reporter

Den kinesiska mobiltillverkaren Oppo är inte ett självklart val för många svenskar. Men frågan är om inte bolagets nya laddningsteknologi kan ändra på det. För vem är väl inte trött på att mobilen är segladdad?

På mobilmässan Mobile World Congress i Barcelona presenterar nu bolaget sin teknik som kan fulladda en telefon på bara 15 minuter, enligt The Next Web.

Bolaget producerar telefoner i det svåra mellanskiktet av smartphones, där marginalerna är extremt låga. Det är alltså inte någon utmanare till Apples eller Samsungs flaggskeppstelefoner men just den nya batteritekniken kanske kan göra att fler användare slänger en extra blick mot prisklassen under de allra bästa telefonerna.

Den nya tekniken, som bolaget kallar SuperVOOC, använder en form av lågvoltspuls. Det ska göra att telefonen laddar snabbare och dessutom håller sig kall.

Det bör dock nämnas att Oppos telefon har ett mindre batteri än de stora telefonerna. Batteriet har en kapacitet på 2500 mAh, till skillnad från premiumtelefonerna som oftast har en kapacitet på 3600 mAh.

Läs fler artiklar
LÄS MER