Zwapgrid har i tysthet utmanat bokföringsbranschen – nu ska de gasa

Zwapgrid
Zwapgrid har i tysthet utmanat bokföringsbranschen – nu ska de gasa

Leo Berghald, vd Zwipgrid. Foto: Press/Unsplash

Tobias Blixt

Reporter

Automatiserar tråkig handpåläggning mellan olika tjänster.

Svenska Zwapgrid vill göra det enklare att hantera många olika system inom områden som ekonomi, fakturering, e-handel eller betalningar genom att koppla ihop dem med varandra i molnet. Nu vill grundaren Leo Berghald öka takten.

“Efter ett stort antal pilotprojekt vet vi att vår lösning drastiskt förändrar hur bolag kan koppla samman sina interna system och förenkla affärsflöden mellan system, kunder och leverantörer. Allt sker krypterat end-to-end med mycket hög tillförlitlighet”, säger Leo Berghald i ett pressmeddelande.

Har tagit in 30 miljoner

Zwapgrid grundades 2017 och har sedan starten plockat in drygt 30 miljoner kronor för att utveckla sin tjänst som ska förenkla många processer på företag. Det kan exempelvis handla om att automatiskt slussa fakturor från en app för tidrapportering vidare till ekonomisystemet och sen ut som leverantörsfaktura för att kunna betalas. 

Hittills har man genomfört ett antal pilotprojekt med ett fokus på att utveckla tjänsten. När Zwapgrid nu lanserar fullt ut är målet en kraftig tillväxt.

Under 2019 omsatte bolaget ungefär 1 miljon kronor med ett minusresultat på 11 miljoner.

Läs fler artiklar
LÄS MER