Nya dokument avslöjar: Så mycket fick Isabella Löwengrip för skönhetsbolaget

Löwengrip BeautyBlonde Capital

Isabella Löwengrip. Foto: Lisa Arfwidson/SvD /TT.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Nu vill hon satsa igen: "Kommer förfrågningar hela tiden."

Det har gått snart ett år sedan Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius sålde sitt gemensamma skönhetsbolag Löwengrip Beauty till norska Dermanordic. Försäljningen kom efter en stormig period med rubriker kring bland annat Isabella Löwengrips misslyckade USA-satsning, uppblåsta siffror på bloggen och mycket annat.

Exakt hur mycket grundarna fick för försäljningen av Löwengrip Beauty har man inte bekräftat tidigare. Men när färska handlingar från Isabella Löwengrips ägarbolag Blonde Capital nu har trillat in på Bolagsverket har vi fått faktiska siffror att utgå ifrån. 

Blonde Capital visar en vinst på närmare 12,7 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret, som sträcker sig fram till sista juni 2020. En summa som Isabella Löwengrip bekräftar kommer från försäljningen av skönhetsbolaget.

“Det är den första delen i transaktionen med tilläggsköpeskillingar som sträcker sig över tre år knutet till olika prestationer”, säger hon.

Prislappen för Löwengrip Beauty har tidigare rapporterats uppgå till 50 miljoner kronor delat mellan de två ägarna. Men för att nå dit krävs alltså att bolaget utvecklas enligt vissa överenskommelser i transaktionen.

"Vill hitta bolag som kommit lite längre"

I samband med försäljningen berättade också Isabella Löwengrip att hon skulle ta en längre paus. 

När Breakit nu når Isabella Löwengrip ett år senare så visar det sig att hon faktiskt har börjat fundera på nästa steg.

“Jag startade ju mitt första företag när jag var 16 år och det har varit väldigt konstigt för mig att vara ledig ett helt år. Att ta reda på vem jag är när jag inte är ‘superentreprenören’ som jag varit hela livet. Det har varit en häftig upplevelse i sig, att skala av mina engagemang”, säger Isabella Löwengrip.

Idag har hon och Pingis Hadenius kvar sitt ägande på 18 procent i skobolaget Flattered liksom en del aktier i Natural Cycles.

“Just nu tittar jag faktiskt på olika bolag där jag skulle kunna ta nästa steg och engagera mig igen. Det kommer förfrågningar hela tiden och det kan vara investeringar mer också styrelsearbete som blir aktuellt. Men jag vill gärna hitta ett bolag som har kommit lite längre än de där jag varit involverat tidigare, kanske som har funnits i tre år och har en omsättning på 100 miljoner.

Läs mer