Här är gymmet som inte vill maxa antalet sålda PT-timmar – men hjälpa kunderna förbättra sina liv

Tre Hälsa
Här är gymmet som inte vill maxa antalet sålda PT-timmar – men hjälpa kunderna förbättra sina liv

Foto: Ann Jonasson

Med målet att introducera kampsport för den breda massan, slogs dörrarna upp till Kampsportslabbet 2012. Idag ser grundaren Kevin Arroyo hur källarlokalen på Östermalm lockar en blandad kundkrets. Och här är återhämtningen lika viktig som träningen.

Idén till Kampsportslabbet föddes ur viljan att ändra sportens våldsamma stämpel och istället introducera motionsvärlden för träningens många fördelar, en plan som blev verklighet 2012.

Idag är Kampsportslabbet en av Stockholms hetaste träningslokaler, där coachning med PT varvas med grupp- och företagsträning samt Boot Camps.

Träna på ett hållbart sätt  

"Vi vill skapa ett koncept som håller i längden. Därför lär vi ut både träning, kost, återhämtning och en hälsosam livsstil, tills du är mer eller mindre självgående. Det vanliga är att gym vill sälja så många PT-timmar som möjligt, men vi tycker det är lagom att du som önskar träna med en PT, bokar en eller max två timmar per vecka, för att sedan komplettera med diverse klasser", säger grundaren Kevin Arroyo.

Kevin är diplomerad Regional Strength Coach genom det internationella certifieringsprogrammet hos den världsberömde styrkecoachen Charles Poliquin, en välrenommerad utbildare med flertalet olympiska medaljörer på sin meritlista. 

Mer inspiration från Tre Företag hittar du här!  

En tydlig gemensam nämnare är viljan till förändring

"Förutom viljan att träna, så ser jag en gemensam nämnare med de som kommer hit. Det är en vilja att förändra sitt liv och göra något åt det. Det är tufft här, men vi är också noga med att ta stor hänsyn till varandra. Är någon trött så ser vi till att den personen får ta det lite lugnare. Kanske har man jobbat för mycket den sista tiden, där ett tidigt tecken brukar vara att personen glömmer saker. Det är en tydlig signal om att det är dags för återhämtning. Men i det stora hela är disciplinen den gemensamma nämnaren för de som kommer till oss."

Kevin menar att svenskar överlag sköter både träning och kost på ett ansvarsfullt sätt, men att de ofta missar betydelsen av återhämtning. Årets många mörka månader skapar ett extra behov av energi, något som kompenseras genom att vi tränar ännu hårdare. 

"Det kan vara svårt att hitta balansen när det kommer till hur mycket man ska träna. Det har till och med hänt att vi har stängt av dem som bokar för många pass per vecka. Fem dagar är någon sorts maxgräns och du bör inte heller träna mer än två dagar i rad. Däremellan behöver kroppen tid för återhämtning. Det saknas som sagt sällan disciplin bland våra kunder, istället behöver vi utbilda mer i återhämtning, för överdriven styrka kan i slutändan leda till svaghet."  

Tre Företag underlättar för verksamheten

Eftersom verksamhet bedrivs i källarlokaler så är bra mottagning något som de behöver kunna räkna med. 

"Mitt jobb är väldigt flexibelt, där den ena dagen kan vara totalt olik den andra. Ibland jobbar jag med Boot Camps där kunder kommunicerar genom att exempelvis skicka bilder på sin kost till min mobil, då behöver jag kunna återkoppla snabbt. I nästa stund behöver jag kommunicera med de andra tränarna eller ringa en PT-kund som behöver råd eller hjälp med något och där emellan ta emot olika leveranser som ska till oss. Under hela den tiden är jag beroende av att alla dessa människor kan nå mig – och där känner jag att jag alltid kan räkna med Tre."  

För Kampsportlabbets kunder är träningen extremt viktig, berättar Kevin, och under pandemin har den kommit att betyda än mer. 

"Därför har vi varit väldigt noga med att införa alla tänkbara åtgärder och följer de rekommendationer som ges. Allt för att våra kunder ska kunna fortsätta träna. Vi har noga rutiner kring hygien och städning där vi exempelvis säkerställer god handhygien genom handsprit, tvål, och rengöringsprodukter för matta, maskiner och redskap. Vi vill att våra lokaler ska vara en säker och trygg plats för våra kunder, när de kommer och tränar hos oss."

Vad är nästa steg för Kampsportslabbet? 

"Min tanke är att vi ska utöka verksamheten med ett eller två lite större gym, som till skillnad från vår befintliga verksamhet inte bygger lika mycket på PT-tjänster. Istället vill vi att våra kunder ska kunna träna mer självständigt. Men vi ska inte öppna ytterligare ett ”Kampsportslabbet”, för den verksamheten har redan sin rot. Istället ser jag en framtid där vi växer under nya varumärken. Tänk om man kunde skapa ett gym dit hela familjen kan gå tillsammans, där det finns något för alla att göra och där alla har lika roligt!"

Mer inspiration från Tre Företag hittar du här! 

Namn: Kevin Arroyo.

Ålder: 39 år.

Bor: Stockholm.  

Gör: Grundare av och VD för Kampsportslabbet.

Advertisement
Läs fler artiklar
LÄS MER