Här är aprilskämten från techvärlden som du ska se upp med idag

Breakit - Här är aprilskämten från techvärlden som du ska se upp med idag

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Det gäller att vara vaksam 1 april. I morse försökte det svenska betalbolaget Izettle lura mig.

I den digitala vardagen går det mesta riktigt snabbt och det kan i bland vara lite sisådär med faktakollen när människor delar "nyheter" i sociala medier.

Just idag gäller det att vara extra försiktig. Här är ett par av de aprilskämt som startups och techmedier försöker få oss att gå på.

# Betalbolaget Izettle skickade i morse ut ett pressmeddelande om att det ska lansera en kortläsare i 18 karats guld. I mejlet citeras Daniel von Hilding som sägs vara "chef för lyxprodukter" på Izettle.

"Oavsett om du är en oljeoligark på väg att starta en juicebar eller en it-miljardär som vill ge dig in i foodtruck-branschen är vi övertygade om att den här produkten passar dig", säger von Hilding i pressmeddelandet.

Nej, jag gick inte på det.

# Dagens bästa skämt kommer från vår branschkollega The Nordic Web som har vänt upp och ner på Breakits avslöjade om rapparen Jay Z:s planer för streamingtjänsten Tidal.

"Spotifys vd Daniel Ek lanserar karriär som rappare", skriver sajten. I artikeln visas också bilder på hur bland andra Facebooks vd Mark Zuckerberg har färgat sin profilbild grön och börjat twittra under hashtaggen #EKforAll - en travesti på #TIDALforALL.

Enligt uppgift ska Daniel Ek hålla en presskonferens i kväll där han kommer att berätta mer om satsningen.

Läs fler artiklar
LÄS MER