Här är aprilskämten från techvärlden som du ska se upp med idag

Aprilskämt
Här är aprilskämten från techvärlden som du ska se upp med idag

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Det gäller att vara vaksam 1 april. I morse försökte det svenska betalbolaget Izettle lura mig.

I den digitala vardagen går det mesta riktigt snabbt och det kan i bland vara lite sisådär med faktakollen när människor delar "nyheter" i sociala medier.

Just idag gäller det att vara extra försiktig. Här är ett par av de aprilskämt som startups och techmedier försöker få oss att gå på.

# Betalbolaget Izettle skickade i morse ut ett pressmeddelande om att det ska lansera en kortläsare i 18 karats guld. I mejlet citeras Daniel von Hilding som sägs vara "chef för lyxprodukter" på Izettle.

"Oavsett om du är en oljeoligark på väg att starta en juicebar eller en it-miljardär som vill ge dig in i foodtruck-branschen är vi övertygade om att den här produkten passar dig", säger von Hilding i pressmeddelandet.

Nej, jag gick inte på det.

# Dagens bästa skämt kommer från vår branschkollega The Nordic Web som har vänt upp och ner på Breakits avslöjade om rapparen Jay Z:s planer för streamingtjänsten Tidal.

"Spotifys vd Daniel Ek lanserar karriär som rappare", skriver sajten. I artikeln visas också bilder på hur bland andra Facebooks vd Mark Zuckerberg har färgat sin profilbild grön och börjat twittra under hashtaggen #EKforAll - en travesti på #TIDALforALL.

Enligt uppgift ska Daniel Ek hålla en presskonferens i kväll där han kommer att berätta mer om satsningen.

Läs fler artiklar
LÄS MER