Lohilo Foods utser Tyrone Andersson till ny vd

Lohilo FoodsFoodtechBörs

Tyrone Andersson är ny vd i börsnoterade Lohilo Foods. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Han tar över börsbolaget.

Foodtech-bolaget Lohilo Foods har utsett Tyrone Andersson till ny vd med tillträde den 1 februari. Han efterträder Richard Hertvig som är grundare och varit vd sedan bolaget startades 2008.

Lohilo är mest känt för att sälja glass under varumärket Alvestaglass men har även lanserat flera produkter inom så kallad functional foods.

Lohilo börsnoterades i slutet av oktober förra året och fick en riktig raketstart på börsen när aktien steg 25 procent första dagen. Sedan dess har kursen fallit tillbaka något men ligger fortfarande ungefär 10 procent över introduktionskursen.

Tyrone Andersson som varit vice vd och operativ chef på Lohilo Foods sedan juni 2020, har över 20 års branscherfarenhet, däribland från bolag som Unilever och Red Bull.

Grundaren tar ett steg tillbaka

Richard Hertvig kommer att verka från styrelsen och kommer att ha ett uppdrag att stödja vd i en rad utvecklingsfrågor.

”Jag är väldigt stolt över vad jag åstadkommit och känner att det är dags att lämna över vd-rollen till Tyrone som har ett betydligt mer operativt fokus och är en fantastisk ledare", säger Richard Hertvig i ett pressmeddelande.

"Jag kommer ha en arbetande styrelseroll med fokus på affärs- och produktutveckling. Det är det som jag brinner för och kommer fortsätta tillföra mest till bolaget. Nu får jag tid att lägga ner min själ i det."

Läs mer