Sök

Fractal Gaming Group siktar på notering på Nasdaq First North

FractalBörs

Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

"Det känns väldigt positivt att kunna erbjuda nya aktieägare möjligheten att få vara med på vår fortsatta resa.”

Fractal Gaming Group har för avsikt att genomföra en notering av sina aktier på Nasdaq First North Premier Growth Market. En ansökan har inlämnats till börsen.

Fractal är en aktör inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter. Koncernen grundades år 2010 och Fractals produkter säljs i dag på fler än 50 marknader världen över.

”Fractal har sedan vi grundade Bolaget 2010 etablerat en globalt ledande marknadsposition och ett väletablerat varumärke inom premiumsegmentet av PC gaming-produkter", säger bolaget vd och grundare Hannes Wallin i ett pressmeddelande.

"Vi ser fortsatt stora utvecklingsmöjligheter för Fractal under de kommande åren baserat på en god underliggande marknadstillväxt inom performance gaming och esport samt genom de tillväxtinitiativ som vi driver. Det känns väldigt positivt att kunna erbjuda nya aktieägare möjligheten att få vara med på vår fortsatta resa.”

Under 2020 uppgick Fractals nettoomsättning till 636 miljoner kronor och dess justerade ebitda till 139 miljoner kronor, vilket motsvarar en justerad ebitda-marginal om 21,8 procent.

Erbjudandet förväntas bestå av enbart befintliga aktier i bolaget som erbjuds av de säljande aktieägarna.

Läs mer