Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Heidi Wik ny vd på Tessin – Jonas Björkman tar ett steg tillbaka

Heidi Wik, ny vd på Tessin och Jonas Björkman, avgående vd och grundare. Foto: Press

Hon tar över crowdfundingplattformen.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Tessin har byggt en plattform där privatpersoner kan investera i fastighetsprojekt som är i behov av finansiering.

Bolaget ska noteras under det första halvåret i år och har under en längre tid krattat för noteringen. Nu tar man nästa steg och har rekryterat Heidi Wik som ny vd för bolaget.

"Vår framtida tillväxt bygger på tre faktorer; att accelerera vår kärnaffär, bredda och fördjupa vårt erbjudande samt utöka vår förmåga att erbjuda institutionella investerare attraktiva investeringsmöjligheter.” säger Håkan Nyberg, styrelseordförande i Tessin.

”Rekryteringen av Heidi Wik är ett viktigt steg för att nå de mål vi har satt upp och jag är glad att Heidi har valt att ansluta till Tessin och hälsar henne varmt välkommen.”
Heidi Wik kommer närmast från Forex bank där hon har ansvarat för att utveckla bankverksamheten. Hon har tidigare också jobbat på Ålandsbanken.

Tar ett steg tillbaka

Rekryteringen innebär också att den nuvarande vd:n och grundaren Jonas Björkman tar ett steg tillbaka och får en ny roll som affärsutvecklingschef med fokus på relationer med institutionella investerare.

”Rekryteringen av Heidi är ett viktigt steg i vårt arbete med att bygga Tessin till en ledande spelare inom Fintech", säger Jonas Björkman.

"För mig personligen innebär det att jag nu kan fokusera på att positionera Tessin och vår plattform som ett intressant alternativ för större professionella investerare och institutionellt kapital.”

Under 2019 omsatte Tessin 34 miljoner och dubblade förlusten till 17,6 miljoner kronor. För mer om bokslutet – läs här.

Läs mer