Sök

Arbetsmiljöverket utfärdar föreläggande mot Gigger – bolaget överklagar

Foto: Naina Helén Jåma / TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Gigger överklagar.

Arbetsmiljöverket genomför just nu en riktad insats mot den så kallade gig-ekonomin. 

Nu fattar Arbetsmiljöverket beslut om föreläggande gentemot Saas-bolaget Gigger Group, vilket kommer att överklagas av bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Gigger har skapat en plattform som gör det möjligt för gigarbetare och frilansare att finna nya uppdrag, fakturera för uppdrag samt få sin löneadministration utförd. 

Bolaget kommunicerade till marknaden den 14 januari, genom det investerarmemorandum avseende den pågående nyemissionen, om underrättelsen från Arbetsmiljöverket, vilket även riktats mot andra aktörer i branschen, att Arbetsmiljöverket övervägde att fatta beslut om föreläggande gentemot Gigger.

Föreläggande med vite


Arbetsmiljöverket har nu fattat beslut om föreläggande gentemot Gigger att genomföra vissa undersökande arbetsmiljömässiga åtgärder rörande arbetsmiljön för Giggers gigarbetare. Föreläggandet är förenat med vite om 75 000 kronor.

Arbetsmiljöverket genomför just nu en riktad insats mot hela plattformsbranschen där Gigger är ett av de bolag de agerar gentemot.

"Gigger Group anser sig uppfylla sitt arbetsgivaransvar. Gigger AB kommer på goda grunder att överklaga Arbetsmiljöverkets beslut om föreläggande", skriver bolaget. 

Lista: Här är gig-bolagen som granskas av Arbetsmiljöverket

 

Läs mer