Fingerprint Cards tecknar kortavtal med norska Zwipe

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Fingerprint-chefen: Vi kan skapa ett mycket övertygande gemensamt erbjudande.

Sensorbolaget Fingerprint Cards har ingått ett strategiskt samarbete med Zwipe som utvecklat världens första biometriska system för kort som uppfyller kraven på tunn formfaktor för betalkort. Det skriver de två bolagen i ett gemensamt pressmeddelande. 

"Med Zwipe och Fingerprint Cards (FPC) respektive starka marknadspositioner var ett samarbete inriktat mot specifika marknader naturligt. FPC:s ledande och extremt energisnåla touchsensor-teknologi i kombination med Zwipes teknologi skapar ett mycket övertygande gemensamt erbjudande. Vi ser fram emot att stötta Zwipe i att ta en ledande position inom biometriska smarta kort”, säger Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto i en kommentar.

Det strategiska samarbetet mellan Zwipe och FPC kommer att innebära gemensamma marknadsaktiviteter i samband med lanseringar av produkter relaterade till smarta kort.

"Zwipe och Fingerprint Cards (FPC) har haft en nära relation i flera år under en fas då Zwipe har förberett sitt erbjudande för storskalig kommersiell lansering. FPC upplever starkt momentum och det var logiskt för Zwipe att samarbeta med FPC för att öka marknadsmottagligheten inom den biometriska kategorin av den snabbt växande marknaden för smarta kort", säger Kim Kristian Humborstad, grundare och VD för Zwipe i en kommentar.

Läs fler artiklar
LÄS MER