Svenska samarbetet tar nätläkarna till Brasilien – får in 82 miljoner

Webrock Ventures doktor.se Nätläkare
Svenska samarbetet tar nätläkarna till Brasilien – får in 82 miljoner

Joakim Pops, vd på Webrock Ventures. Foto: Press / Istockphotos.com

Tobias Blixt

Reporter

“Redan nu är vi marknadsledare.”

Nätläkaren Doktor.se och svenska riskkapitalbolaget Webrock har gjort gemensam sak i Brasilien och lanserat i landet tillsammans med det snabbväxande bolaget Vibe. Under 2020 har Vibe, där Webrock är delägare, nått upp i en miljon nedladdningar. Nu tar bolaget in 82 miljoner kronor i en nyemission, rapporterar Di Digital.

”I samarbete med Doktor.se hade vi från dag ett en fantastisk produkt som var överlägset bäst i Brasilien. När coronapandemin slog till ville många prata med en läkare, sjuksköterska eller psykolog från hemmet. Tajmingen blev bra, vi fick över 500.000 nedladdningar bara under de första fem månaderna och nu närmar vi oss en miljon. Redan nu är vi marknadsledare”, säger Joakim Pops, vd på Webrock Ventures.

Vibe grundades 2016 av Ian Bonde men hade en nylansering under fjolåret, skriver Di Digital. Doktor.se levererar tekniken som används av nätläkaren. Webrock har tidigare investerat 24 miljoner kronor i Vibe i början av 2020 och riskkapitalbolaget är även med i den senaste rundan.

Det nya kapitalet ska framförallt användas till nyrekrytering av vårdpersonal. Målet är att nå 5 miljoner nedladdningar under året – en femdubbling från årets succéår..

”Det brasilianska vårdsystemet skiljer sig väldigt mycket från det svenska, där har ett läkarbesök ett marknadsvärde som patienten själv bekostar. Vår fördel är att vi kan erbjuda vård med en högre kvalité till en fjärdedel av priset för ett fysiskt vårdbesök. Dessutom låter vi de första besöken vara helt gratis, en sorts 'freemium-modell' likt Spotify, patienten betalar först längre fram om de gillar tjänsten”, säger Joakim Pops till sajten.

Läs fler artiklar
LÄS MER