Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Once Upon förvandlar dina mobilbilder till fotoböcker – Verdane blir ny storägare

Lina Andersson. Foto: press

Profil fattar klubban i bolaget.


Towe Boström

Towe Boström

towe@breakit.se

Reporter

Den Skellefteåbaserade appen Once Upon täljer guld på att låta människor omvandla sina digitala bilder till klassiska fotoböcker. Grundaren Lina Andersson fick idén när det gick upp för henne att hon saknade trycka bilder på sin dotter, och bestämde sig för att skapa en app för att lösa problemet. 

Nu tar Once Upon in över 100  miljoner kronor i en kapitalrunda som leds av Verdane och värderar bolaget till 350 miljoner kronor, rapporterar DI Digital. 

Det ska röra sig om en emission och försäljning av befintliga aktier. I dag har bolaget 25 anställda, och fem tryckerier som ligger i Europa och Australien. Bolaget levererar till stora delar av världen. 

Handlingar från Bolagsverket visar också att bolaget får en ny styrelseordförande när entreprenörsprofilen och Lets Deal-grundaren Alexander Hars fattar klubban i bolaget. Verdanes Jakob Tolleryd tar också plats i styrelsen.

Har vuxit rejält de senaste året

”Vi har kontinuerlig marknadsföring på olika marknader, men där vi blivit stora, Sverige, Tyskland och Nederländerna främst , har vi sett en stor organisk tillväxt. Människor som sprider ordet helt enkelt”, säger grundaren Lina Andersson till Di Digital. 

"Vi har följt bolaget utvecklingsresa under de senaste två åren och har imponerats av hur man lyckats bygga ett snabbväxande varumärke som kunderna älskar", säger Jakob Tolleryd, partner på Verdane.

"Once Upon är precis det sorts bolag vi på Verdane tycker om att investera i, och vi ser fram emot att stötta teamet i takt med att de expanderar till nya marknader."

Bolaget har fått upp rejält med fart och omsatte 75 miljoner kronor under förra året, en ökning med 33 procent från tidigare år. 

”Vi gör ett positivt resultat 2020, men det är inte den främsta målsättningen närmaste året. Nu vill vi växa och ta position”; säger Lina Andersson. 

Läs mer