Så blev hon en stjärninvesterare i tech – fick tips från Sven Hagströmer

riskkapital
Så blev hon en stjärninvesterare i tech – fick tips från Sven Hagströmer

Tobias Blixt

Reporter

“Jag kände att där vill jag va!”

Startup-profilen och ängelinvesteraren Louise Samet lämnade nyligen det Londonbaserade riskkapitalbolaget Blossom Capital för att dra ned på resandet och få mer tid hemma med familjen.

Men innan dess har profilen varit involverad i satsningar som Norrsken och tankesmedjan Ownershift. Hon har dessutom en framgångsrik karriär på fintech-bolaget Klarna bakom sig där hon arbetade i närmare sex år. 

När Louise Samet gästade Breakit Live avslöjar hon hur allting startade – och det var faktiskt finansmannen Sven Hagströmer som hade ett finger med i spelet. 

“Det som fick mig att börja på Klarna från första början var att jag var med i Unga Aktiesparare. Då var jag på en föreläsning med Sven Hagströmer som precis hade investerat i det här coola bolaget med tre grymma grundare. Han berätta hur snabbt saker hände på det bolaget”, berättar hon.

“Jag satt på ett Telia-ägt bolag, det gick inte jättefort. Så jag kände att – där vill jag va! Jag vill vara med på en sån resa. Så jag hörde av mig till Klarna. Som tur var höll de med och jag fastnade där, länge. Hade fantastiskt kul.”

Sedan växte intresset för investeringar ytterligare och hon fick dessutom möjligheter att ängelinvestera. Ett intresse som till slut ledde hela vägen till positionen som partner på Blossom.

“Jag hade möjlighet som ängelinvesterare att gå in i vissa små bolag. Efter ett tag blev det mer professionellt genom Norrsken och sen Blossom”, säger hon.

I sändningen lyfter Louise Samet också fram att den bästa affären hon gjort i livet faktiskt vara att gå ner i lön för att börja arbeta på Klarna. 

Vill ni se hela Breakit Live med Louise Samet kan ni se sändningen här:

 

Läs fler artiklar
LÄS MER