Techprofilen Ken Howery slutar som USA:s ambassadör i Sverige

Politik
Techprofilen Ken Howery slutar som USA:s ambassadör i Sverige

Elon Musk och Ken Howery. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

"Det har varit ett av de bästa åren i mitt liv."

I slutet av 2018 utnämnde Donald Trump Paypal-grundaren Ken Howery till ambassadör i Sverige. Drygt ett år senare godkändes han av den amerikanske senaten och installerades i Sverige. Men det blev bara ett år som ambassadör. Nu skriver Howery själv på Twitter att han har lämnat in sin avskedsansökan.

"Det har varit ett av de bästa åren i mitt liv", skriver han och hyllar vänskapen med riksdagens talman Andreas Norlén. 

Howery grundade tillsammans med bland annat Elon Musk och Peter Thiel i slutet av av 90-talet och bolaget såldes sedan till Ebay för 1,5 miljarder kronor 2002. Han har också varit aktiv i riskkapitalbolaget Founders Fund som bland annat var den första institutionella investeraren i Space X och var tidiga investerare i Facebook. 

Musk smittades av corona på hans fest

Howery hamnade också i blickfånget i slutet av förra året när Elon Musk kom på ett hastigt besök i Sverige för att vara med på hans födelsedagsfest på Stora Sundby Slott. 

Musk var bara i Sverige i en dag men smittades av covid-19 på festen.

Att Ken Howery utsågs till ambassadör i Sverige väckte viss förvåning men har satts i samband med att Peter Thiel, även han Paypal-grundare, var en av få techprofiler som öppet stöttade Trumps valkampanj 2016.

Läs fler artiklar
LÄS MER