Spotifyutmanaren Tidal har förlorat 1,8 miljarder kronor senaste fem åren

Spotify Tidal Musik
Spotifyutmanaren Tidal har förlorat 1,8 miljarder kronor senaste fem åren

Finwire / Breakit

Tungt för utmanaren.

För fem år sedan köpte den amerikanske rapmogulen Jay-Z upp norska Aspiro och skapade Tidal – en streamingplattform som skulle utmana svenska Spotify.

Superstjärnan tog själv bort sin musik från Spotify men medan Spotify har börsnoterats och i den senaste kvartalsrapporten berättade att de har 144 miljoner betalande användare har det aldrig riktigt lyft för Tidal.

Istället har man kantats av skandaler där man bland annat anklagades för att ge Kanye West och Beyonce (som är gift med Jay-Z) upp till 320 miljoner falska spelningar.  Uppgifterna ledde till att många artister lämnade Tidal och för drygt ett år sedan återvände självaste Jay-Z till Spotify.

Men inte bara det. Pengarna har strömmat ut ur bolaget. Nu skriver DI Digital att förlusten under 2019 ökade till 52 miljoner dollar, motsvarande ungefär 430 miljoner svenska kronor. 

Tunga namn på ägarlistan

Det innebär att man förlorat 1,8 miljarder kronor under de senaste 5 åren. I rapporten skriver bolaget också att de inte har tagit in några nya pengar från ägarna men att den möjligheten finns.

Nyligen kom också uppgifter om att Twitter-grundaren Jack Dorseys fintechbolag Square låg i förhandlingar om att köpa Tidal. 

Förutom Jay-Z finns även Beyoncé, Alicia Keys, Coldplay, Madonna och Rihanna på Tidals ägarlista. 

Läs fler artiklar
LÄS MER