Raksuccén Estrid gör tung rekrytering: “Intelligent och driven med hög integritet”

Estrid e-handel
Raksuccén Estrid gör tung rekrytering: “Intelligent och driven med hög integritet”

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

I december plockade rakhyvel-bolaget Estrid in 150 miljoner i kapital från bland andra Cristina Stenbeck.
Nu rekryterar de modebolaget Rodebjers ex-vd Mia Hemmingson som operativ chef på tillväxtresan.

De är färgglada, de är hippa och du kan prenumerera på dem – Estrids rakhyvlar tar Europa med storm.

I slutet av förra året plockade bolaget in 150 miljoner kronor i färskt kapital till en värdering runt miljarden, från en rad tungviktare – bland andra Cristina Stenbeck.

Nu rekryterar rakhyvel-företaget Mia Hemmingson som styrelseledamot och operativ chef. 

Hon har tidigare varit vd för det svenska modeföretaget Rodebjer, och är idag också styrelseordförande i börsnoterade Re:newcell som återvinner tyg.

“Mia är en perfekt matchning för Estrid – en framstående, intelligent och driven ledare med hög integritet och dokumenterad förmåga att utveckla verksamheter. Vi ser fram emot att stärka Estrid ytterligare i vår strävan efter att bygga nästa generations varumärken”, säger Estrids vd och medgrundare Ben Eliass.

Växer i enorm takt

Estrid omsatte 8,2 miljoner under 2019 och gjorde en förlust på 7,4 miljoner. Bolaget har ännu inte offentliggjort färskare siffror än så – men ledningen uppger att tillväxten är snabb.

Mia Hemmingson ska hjälpa grundarna att skala upp verksamheten i högt tempo.

“Estrid är en vass utmanare i en traditionell bransch och jag är fascinerad av bolagets framgångsrika resa. Jag ser att jag kan bidra med den strategiska och operativa erfarenhet som jag byggt upp under en längre tid, och ser väldigt mycket fram emot resan framåt”, säger Mia Hemmingson.

Estrid profilerar sig som ett varumärke som vill normalisera kvinnlig kroppsbehåring och kommunicera om det på ett nytt sätt i sin reklam.

Varumärket lanserades för mindre än två år sedan av grundarna Amanda Westerbom, Ben Eliass, Alan Aygun och Nadia Kandil. Idag har Estrid cirka 50 medarbetare.

Läs fler artiklar
LÄS MER