Barnklockan Tinitell gick i konkurs – nu är Mats Horn tillbaka med en ny idé

Barnklockan Tinitell gick i konkurs – nu är Mats Horn tillbaka med en ny idé

Mats Horn. Foto: Unsplash/ Press

Tobias Blixt

Reporter

Vill erbjuda smidiga lösningar för den som inte vill jobba hemma.

Flexibla kontorslösningar har varit ett framväxande fenomen de senaste åren, med aktörer som Workaround och Wework där företag eller anställda kan hyra sina kontorsplatser efter storlek och behov. 

Under coronapandemin har de flesta som haft möjligheten också arbetat hemifrån för att minska smittorisken. Enligt en undersökning vill också nio av tio svenskar fortsätta jobba hemma efter pandemin – det gjorde att Mats Horn, som tidigare grundat barnklockan Tinitell, fick en idé.

“Jag insåg att det inte fanns några bra kontorslösningar i närort, man måste åka in till stan. Av förståeliga skäl vill människor inte sprida smitta på bussar och tåg. Men jag själv har barn hemma och då får man inte något gjort. Sen är inte skrivborden anpassade för att stå upp och så vidare”, säger han och fortsätter.

“Jag började kolla med en del hotell och det visar sig att ganska många har undersökt möjligheten att hyra ut kontor och konferensrum, många har lediga hotellrum som de börjat hyra ut, eller platser i lobbyn för en mindre summa.”

Vill göra kontorsplatser – på hotellen

Idén blev till nya plattformen Agdw.se – eller A good day’s work som det står för, med syfte att samla hotellens coworking-platser på ett och samma ställe. Bolaget tar sedan en procentsats på alla bokningar. Tanken är att många som idag jobbar hemma ibland behöver stimulans, bättre kontor nära hemmen och kanske ett yogapass. Det handlar alltså om att erbjuda en arbetsplats som är bättre än hemmet överlag.

Vad händer när pandemin är över?

“Jag tror att vi har lärt oss rätt mycket från corona. Jag tror inte att vi är 100 procent nöjda med hur det har varit innan och att vi har lärt oss att jobb hemifrån inte innebär att man slappar. I och med att fler vill jobba på distans så kommer det väckas till liv bättre kontorslösningar på närort. Det är logiken bakom, sen får vi se hur det blir.”

För närvarande har AGDW, knutit till sig tre hotell i ett första läge, med ytterligare ett antal redo när tjänsten väljer att skala till nästa steg. Enligt Mats Horn är det hotell som erbjuds inledningsvis, men han vill inte låsa sig där utan är öppen för en tjänst som kan liknas vid ett Airbnb för kontorsplatser, där lediga kontor i stan eller Attefallshus hemma hos någon skulle kunna fungera lika bra. 

Förra startupen gick i konkurs

Mats Horn grundade tidigare Tinitell, en startup som tagit fram en armbandstelefon för barn. Bolaget gick i konkurs i februari 2018 och konkursboet såldes sedan till norska Xplora. 

“Jag anställde 40 personer i det bolaget och har lärt mig hur man bygger en bra kultur. Sedan är det skillnad på ett hårdvarubolag och detta, men grundstommen i att driva bolag är densamma. Jag har också lärt mig vikten av att prata med kunder i en tidig fas, men även att riskkapital är en form av lån, investerarna vill ha tillbaka sina pengar någon gång, det är något jag kommer vara försiktigare med i det här projektet”, säger Mats Horn.

Projektet är i dagsläget helt finansierat av egna pengar.

Läs fler artiklar
LÄS MER