Nu går deras bolag till börsen – den här veckan inleds processen

Leo Vegas

Gustaf Hagman (medgrundare), Robin Ramm (medgrundare) och Babba Canales (styrelseledamot)

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Det svenska mobilspelsbolaget Leo Vegas noteras på Stockholmsbörsens First North-lista i mars - får ett börsvärde på mellan 2 och 3 miljarder kronor.

Leo Vegas har haft en extremt stark tillväxt sedan starten för knappa fem år sedan. Omsättningen har gått från noll till över 800 miljoner kronor samtidigt som bolaget hela tiden visat vinst. Framgångsformeln för casino-företaget har varit ett konsekvent fokus på mobien.

”Vi är en del av det svenska mobilspelundret. Just nu ser vi att många av våra nya spelare kommer från Candy Crush Saga. Istället för att lägga, kanske 80 spänn, på den typen av mobilspel så väljer man våra spel. Att man dessutom kan vinna pengar blir en bonus”, sade Gustaf Hagman i en intervju med Breakit i våras.

Han och Robin Ramm lanserade mobilappen Leo Vegas i början av januari 2012 genom den då största mobilannonskampanjen i aftonbladet.se:s historia. Därefter har alltså omsättningen gått spikrakt uppåt och med sig på resan har de numera också Babba Canales, till vardags marknadschef för Ubers New York-kontor.

Babba Canales är styrelseledamot och hjälper till med bolagets digitala marknadsstartegi. Sedan tidigare är också Avito-grundarna Jonas Nordlander och Filip Engelbert samt SEB:s pensionsstiftelse delägare i Leo Vegas.

Och nu ska alltså ägarbilden breddas ytterligare. Enligt Breakits källor har investmentbankerna Carnegie och SEB börjat boka in möten med större investerare med målet att börsnotera bolaget under mars månad.

Carnegie och SEB är finansiella rådgivare i processen och deras analytiker kommer redan den här veckan att presentera bolaget för potentiella investerare både i Stockholm och London samt New York. Enligt Breakits källor ska Leo Vegas noteras på Stockholmsbörsens First North-lista. Vilket exakt marknadsvärde som bolaget kommer att få vid noteringen är oklart men det handlar om mellan 2 och 3 miljarder kronor, enligt Breakits uppgiftslämnare.

Leovegas pekades i höstas ut av investmentbanken GP Bullhound som en av tio potentiella svenska unicorns, alltså ett bolag värt minst 1 miljard dollar. När Leovegas i början av 2015 avslutade sin senaste finansieringsrunda och fick in 105 miljoner kronor, var det totala marknadsvärdet dryga 800 miljoner kronor.

Ett annat spelbolag, Catena Media, noterades för knappt två veckor sedan och det företaget har fått en bra start på börsen. Kursen är upp dryga 15 procent sedan introduktionen.

Läs mer