Deras låda ska hålla maten varm – hela vägen till dörren

CakeDometicMatleveranstjänst

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Vill förbättra leveranserna för att locka fler restauranger till utkörning.

Hemleveranser av pizza, hamburgare eller indisk mat har blivit något vi vant oss vid i vardagen. Från de tidiga dagarna med Onlinepizza då de flesta pizzerior själva körde ut maten med bilar till att cykelbud idag kan leverera maten i många svenska städer. Maten ska komma fram snabbt och helst fortfarande vara varm när den kommer fram.

Det svenska bolaget Dometic har byggt en miljardaffär på att sälja utrustning inom det “mobila livet”, med bland annat produkter som kylboxar, batterier och förtält. Nu vill bolaget lösa vanliga problem med matleveranser, som att maten blir kall, med en låda som ska göra den färdiglagade maten inte blir dålig under leveransen.

”Tänk om din måltid kan levereras till ditt hem med restaurangkvalitet. Det skulle vara som om du satt i restaurangen, njuter av måltiden, exakt som kocken vill att du ska – men hemma. Denna lösning kommer att tillfredsställa restauranger, leveransföretag och konsumenter” säger Peter Kjellberg, Marknadsföringschef och Group head of other verticals på Dometic i ett pressmeddelande.

Vill locka nya restauranger

Leveranslådan som Dometic har tagit fram ska monteras på mopeder eller motorcyklar och ska se till att maten håller rätt temperatur under leveransen och håller luften ren. I pressmeddelandet skriver bolaget att lådan ska kunna hjälpa restauranger som vill etablera sig på marknaden för hemleveranser, men som kanske tvekat på grund av leveransens kvalitet. 

I ett första skede samarbetar Dometic med Cake, en svensk tillverkare av elektriska terrängcyklar som ska kunna utrustas med matleveranslådan.

”Vårt samarbete drivs av vår ömsesidiga ambition att skapa kvalitetsprodukter som tillgodoser kunden och behovet av nya medel för effektiva och rena transportlösningar. Denna produkt är ett underbart exempel på hur vi kan kombinera vår expertis, toppteknik och engagemang för att tillhandahålla professionella lösningar” säger Stefan Ytterborn, vd och grundare på Cake.

Läs mer