Från Schibsted till Royal Design: Jag hoppar på framgångståget

På nytt jobb
Från Schibsted till Royal Design: Jag hoppar på framgångståget

Mattias Danielsson, ny chef för onlinemarknadsföringen på Royal Design. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Mattias Danielsson blir ny chef för onlinemarknadsföringen på Royal Design. Här är hans egna ord om detta.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Jag har länge haft ett intresse för Royal Design och velat vara en del av deras expansion och framgång. Jag är utbildad inom ekonomi och marknadsföring men har sedan studietiden arbetat huvudsakligen med sälj. När jag nu vid årsskiftet hade möjlighet att hoppa på Royal Designs framgångståg kändes det som att jag hittade hem igen. Att få arbeta strategiskt och operativt på köpsidan inom en organisation som man tycker mycket om, är förstås lika roligt som motiverande.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Jag kommer närmast från Schibsted och rollen som försäljningschef inom ett bolag som heter Webtraffic. Vi erbjöd produkter inom display på tvärs genom Schibsteds olika varumärken – allt från datastyrda målgruppskampanjer till bredare räckviddskampanjer.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“I rollen som chef för onlinemarknadsföringen ansvarar jag för Royal Designs digitala marknadsföring, vilken sträcker sig genom många kanaler och på 12 olika marknader. Royal Design har haft en kraftig tillväxt i många år och vi ska tillsammans se till att det fortsätter så, med god lönsamhet och nöjda kunder.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Det är fantastiskt roligt att få vara en del av ett företag som stadigt växer och får fler och fler nöjda kunder. Jobbet innebär många nya spännande utmaningar såsom att parallellt jobba med den svenska marknaden samtidigt som man jobbar mot våra utländska marknader. Sedan trivs jag väldigt bra i den företagskultur som Royal Design har byggt upp.”

------------------------------------------

Fakta om Mattias Danielsson:                  

Ålder: 30 år

Familj: Sambo med Louise Hesselring.

Bor: Vasastan, Stockholm

Intressen: Långresor och gymmet.

Favoritapp: Shazam

Varför är det din favoritapp?: “Den är perfekt på klubbar med bra musik. Äntligen kan man sno någon annans goda musiksmak.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag besitter en tämligen oanvändbar förmåga att kunna tala med enbart vokaler eller enbart med konsonanter. En oväntad partyhöjare:).”

Läs fler artiklar
LÄS MER