Trump slängdes ut från Twitter – nu pressas hans nya favoritplattform Parler

TwitterParlerSociala medier

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Ingen vill samarbeta med appen.

I helgen slängde Twitter ut den amerikanske presidenten Donald Trump från plattformen efter att han brutit mot reglerna flertalet gånger.

Droppen blev när han uppviglade sina anhängare att tåga mot den amerikanska kongressbyggnaden Kapitolium. Det slutade med att de stormade byggnaden och fem personer dog. 

Trump blev först tillfälligt avstängd men under natten mot lördagen stängdes han av permanent när Twitter menade att det fanns stor risk för att han återigen skulle uppmana till våld. Trump är nu bland annat avstängd från Twitter, Facebook, Instagram och Pinterest och e-handelsplattformen Shopify.

Händelsen har också satt hård press på Parler, som enkelt kan beskrivas som en konservativ motsvarighet till Twitter. 

Under helgen tog både Apple och Google bort appen från sina app-affärer efter anklagelser om att den använts för att planera stormningen av kongressbyggnaden. Det följdes av att att Amazon beslöt att förbjuda bolaget att använda deras servrar.

"Alla, från textmeddelandetjänster till eposttjänster och våra advokater har lämnat oss i sticket på en och samma dag", säger bolagets vd John Matze till Fox News.

"Vi ska göra vårt bästa för att ta oss tillbaka online så snabbt som möjligt, men om det blir besvärligt så beror det på att varenda företag vi pratat med säger att de inte vill samarbeta med oss", säger Matze.

Läs mer