Lånekoll vill bli störst på bolån – nu säljer Optimizer invest sitt ägande i utmanaren

Optimizer InvestlånekollBolån

Henrik Persson Ekdahl. Foto: Press/Istockphotos.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Finansjätten kopplar greppet.


Marknaden för bolån är het och under de senaste åren har ett helt gäng nya spelare gett sig in in matchen. Lånekoll, tidigare Consector, är ett bolag som skapat en app som hjälper dig att överblicka din ekonomi. Här kan användaren bland annat jämföra bolån, ta del av erbjudanden och eventuellt hitta nya alternativ. Bakom bolaget står grundarna Pontus Holgersson och Jonas Ryberg. 

Lånekoll fick redan för sex år med sig tunga investerare, som Henrik Persson Ekdahls Optimizer Invest, och har även Max Matthiessen och Verdane på ägarlistan. Under 2019 omsatte Consector, bolaget bakom Lånekoll, 51 miljoner kronor med ett knappt minusresultat.

Optimizer säljer sitt innehav 

Nu säljer Optimizer sitt innehav i Lånekoll, och i ett pressmeddelande framgår det att andelarna säljs till den tidigare ägaren Max Matthiessen. Någon köpesumma har inte kommunicerats. 

Petter Moldenius, vd för Optimizer Invest, säger att de aktivt stöttat Lånekoll och grundarna i arbetet mot tillväxt och lönsamhet. 

”Consector är nu redo att ta nästa steg med sin strategiska köpare som kommer att utveckla bolaget och dess erbjudande ytterligare”, säger Petter Moldenius. 

Han vill inte kommentera köpeskillingen eller uppge hur mycket ägande Optimizer haft, utöver att de varit en minoritetsägare. Max Matthiessen tar nu över en stor del av ägandet, men ett antal mindre aktieägare finns fortsatt kvar i bolaget. 

Lånekolls strategi uppges vidare förblir densamma som tidigare – att bli den ledande plattformen i Sverige för bolån. På sin hemsida tillkännager Lånekoll även att de filar på en ny version av appen som kommer att innehålla fler features. 

Ni har väl inte missat vår stora bolånekartläggning? 

Läs mer