Sök

Tele2:s valberedning föreslår Stina Bergfors och Sam Kini som nyval till styrelsen

Tele2

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

United Screens-grundaren går in i toppstyrelsen.

Teleoperatören Tele2:s valberedning föreslår till årsstämman 2021 val av Stina Bergfors och Sam Kini som nya styrelseledamöter, samt omval av samtliga nuvarande styrelsemedlemmar, förutom Anders Björkman och Cynthia Gordon som har tackat nej till omval. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vidare föreslår valberedningen omval av Carla Smits-Nusteling som styrelseordförande och rekommenderar styrelsen att åter utse Andrew Barron som vice styrelseordförande.

Förutsatt att årsstämman godkänner valberedningens förslag kommer Tele2:s styrelse bestå av Carla Smits-Nusteling som styrelseordförande, Andrew Barron som vice styrelseordförande, Stina Bergfors, Georgi Ganev, Sam Kini, Eva Lindqvist och Lars-Åke Norling.

Stina Bergfors var medgrundare och tidigare vd för det digitala mediebolaget United Screens som 2018 såldes till RTL Group. Hon var tidigare Sverigechef på Google och Youtube samt är idag styrelseledamot i H&M och Budbee.

Sam Kini är globalt ansvarig för applikationer och plattformar på Unilever. Hon var nyligen IT-chef på lågprisflygbolaget Easyjet.

Läs mer