LG ger sig in i virtual reality-racet och presenterar eget headset

LG VR LG 360 VR
LG ger sig in i virtual reality-racet och presenterar eget headset

Foto: Pressbild/LG

Jonas de Lange

Reporter

Nu tar mobiltillverkaren upp kampen med de andra techjättarna.

Mer eller mindre varenda en av de stora techbolagen har någon form av satsning inom virtuell verklighet. Google, Facebook, Samsung, HTC och Sony skapar alla olika headset för datorer och mobiler. Under Mobile World Congress i Barcelona prestenterade LG sitt helt egna headset för mobilen.

Bolaget har tidigare skapat en plastversion av Googles Cardboard-modell men nu visar det sig alltså att LG har jobbat med ett helt eget headset. Än så länge fungerar det dock endast med bolagets senaste telefon G5, som också presenterades på samma mässa.

Till skillnad från konkurrenternas modeller stoppar man inte in sin telefon framför två linser. Istället är linserna själva skärmarna. Mobilen kopplas till headsetet med den nya alltiallosladden USB Type C. Sedan skickas en bild till varje lins från telefonen.

Det nya headsetet är ett av de lättaste som finns tillgängligt på marknaden men det innebär också vissa nackdelar. Till skillnad från till exempel svenska Moggles headset, eller Samsung Gear VR, stänger inte LG:s nya brillor ute allt externt ljus. När ljus från rummet man står i tränger in gör det att VR-upplevelsen inte når i närheten av samma omslutande nivå som konkurrenternas VR-brillor. Enligt sajten Ars Technica har LG beskrivit headsetet som en simulering av en 130-tums tv.

Samtidigt som headsetet och den nya telefonen presenterades släppte bolaget även en ny kamera för 360 graders fotografering.

Läs mer

LG uppges leverera rörelsedetektionssystem till Daimler

Svenska Resolution Games har dubblat personalen: “Satsar stenhårt nu”

Fast Travel Games stärker kassan med 34 miljoner – “Vi har flera satsningar på gång”

Läs fler artiklar
LÄS MER