Martin Timells prisjämförelsesajt för byggvaror kliver in i Norge

Byggvarulistan
Martin Timells prisjämförelsesajt för byggvaror kliver in i Norge

Martin Timell (t.v.), Foto: Frankie Fouganthin/Wikicommons. Magnus Svensson och Patrik Dahlén (t.h.), Foto: pressbild.

Jonas de Lange

Reporter

Prisjämförelsesajten Byggvarulistan går in i Norge. Bakom bolaget står tv-snickaren Martin Timell som en av investerarna.

Prisjämförelsebolaget startar ett samarbete med det norska “gör det själv”-forumet Byggebolig.no och kliver in på den norska marknaden. På sajten kan man jämföra olika byggvaror, samla på sig en inhandlingslista och se vilket byggvaruhus som kan ge det billigaste totalpriset på inhandlingslistan. Bolaget lanserade sin sajt i Sverige för två år sedan och expanderar nu alltså till en ny marknad.

“I Norge lägger man mer pengar på renovering och nybyggnad än vad vi gör i Sverige per person och en högre andel äger också sitt boende. Gör-det-själv-marknaden är väldigt stor så för oss är det ett naturligt nästa steg och vi är otroligt glada att ha hittat en riktig partner som Byggebolig.no. Christian har en unik kombination av branschkunskap och förståelse för potentialen i digitala tjänster vilket borgar för en lyckad expansion”, säger Byggvarulistans vd Magnus Svensson.

Han är grundare av bolaget och äger 42 procent av bolaget tillsammans med bolagets IT-chef Patrik Dahlén. Han startade bolaget våren 2013 och det tog nästan ett år att utveckla den tekniska plattformen. Eftersom det inte bara handlar om att jämföra produkter rakt av utan priset på hela inhandlingslistor krävdes en mer omfattande teknisk plattform. När den väl finns på plats menar Magnus Svensson att det finns en stark skalbarhet. Förhoppningen är att samarbetet med Byggebolig i Norge ska ge bolaget en trafikskjuts direkt.

“Vår affärsidé bygger på att förmedla trafik till byggvaruhusens webshoppar. Därför är Byggebolig en viktig trafikpartner för oss”, säger han.

Förutom de två storägarna i ledningsgruppen har även bolaget fått in en rad affärsänglar. Bland dem är tv-snickaren Martin Timell som äger sex procent av bolaget. Han sitter även i bolagsstyrelsen sedan i somras då bolaget tog in 1 miljon kronor i riskkapital. Då värderades bolaget till drygt 8 miljoner kronor.

Än så länge har inte bolaget fått igång intäktsströmmen ordentligt. Enligt den senaste årsredovisningen omsatte bolaget 73.000 kronor i perioden 1 april 2014 till 1 april 2015.

Läs fler artiklar
LÄS MER