Sök

Doktor.se laddar för att ta över världen – Olof Sand tar över ordförandeklubban

doktor.seHälsa

Doktor.se:s nye styrelseordförande Olof Sand och bolagets vd Martin Lindman.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Han fattar klubban när nätläkaren ska skala upp.


Pandemin har lett till att nätläkarna, som redan hade ordentlig fart innan, nu växer så att det knakar. Flera av dem är i full färd med att slå upp fysiska vårdcentraler samtidigt som de fortsätter att expandera sin digitala vård såväl i Sverige som utomlands.

Doktor.se tillhör en av de snabbast växande nätläkarna, och bolaget uppger att antalet digitala vårdbesök ökat med 60 procent i år jämfört med förra året. Nu står bolaget inför fortsatt expansion och väljer som led i det att plocka in en ny styrelseordförande. Det handlar om Olof Sand som haft en rad tyngre roller i bolag som Zington, Acando, ABB och Midroc. 

“Det känns väldigt spännande med Olof Sand som styrelseordförande, hans erfarenheter av att skala upp bolag på internationella marknader är verkligen relevant för oss,” säger Martin Lindman, vd och medgrundare för Doktor.se.

Olof Sand kommer att föreslås som ny ordförande vid en extra bolagsstämma i början av januari, och ersätter då nuvarande ordförande Per Mosseby. 

“Doktor.se är ett av världens mest lovande techbolag och förutsättningarna för internationell expansion och tillväxtpotential är idealiska, jag ser fram emot att ta en plats i styrelsen och bidra till bolagets fortsatta framgång,” säger Olof Sand.

Under 2019 omsatte nätläkaren 217 miljoner kronor med en förlust på 174 miljoner kronor efter finansiella poster.

Läs mer