Acast värvar utvecklare från Truecaller: "Det klickade direkt"

Breakit - Acast värvar utvecklare från Truecaller: "Det klickade direkt"

Ioana Voicu, ny utvecklare Acast. Foto: @movetostockholm

Sofia Honungsmåne

Reporter

Ioana Voicu blir ny utvecklare på poddplattformen Acast. Här är hennes egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
"Jag kände till och var intresserad av Acast långt innan de tog kontakt med mig. Vi hade ett väldigt bra första möte och jag blev imponerad av deras teknikteam och interna arbete. Innan jag började deltog jag också på “Acast-hack”, då jag fick möjlighet att koda tillsammans med dem under en dag. Då kunde vi också direkt identifiera hur mina kunskaper och passioner skulle kunna skapa värde för processer och lösningar hos Acast. Det klickade direkt med de människor som jag träffade och jag kände att Acasts kultur skulle passa mig väldigt bra."

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
"Jag började arbeta som utvecklare för stora multinationella företag, huvudsakligen i Tyskland. Efter ett tag började jag jobba på det lite mer snabbfotade startupbolaget Truecaller. Där fick jag möjlighet att bland annat arbeta som mobil utvecklare under en period av stark tillväxt i bolaget."

Vad ska du göra i din nya tjänst?
"Jag ska jobba som backend-utvecklare med huvudansvaret för vår söktjänst."

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
"Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med en grupp duktiga personer, med en produkt som jag tror på och regelbundet använder mig av."

-------------------------------

Fakta om Ioana Voicu:

Ålder: 27 år.

Familj: Mina föräldrar. De bor i en liten stad i Rumänien, där jag växte upp.

Bor: Farsta, Stockholm.

Intressen: Jag är intresserad av artificiell intelligens och maskininlärning. Jag tycker också om att läsa böcker om science fiction, vetenskap och psykologi. När jag kopplar av tycker jag om att vara utomhus, helst så långt bort från en stad som möjligt. Jag gillar att vandra medan jag lyssnar på podd-sändningar.

Din favoritapp: Det ändras beroende på hur apparna utvecklas och vilka personliga behov jag har vid varje tidpunkt. Just nu gillar jag mest Monument Valley och Duolingo.

Varför jag gillar appen: Monument Valley är ett pusselspel där spelaren leder prinsessan Ida genom labyrinter av optiska illusioner och omöjliga objekt. Jag gillar verkligen den här appen eftersom den skapar en övergripande perfekt användarupplevelse vad gäller allt från musik, animeringar och navigering till problemlösningarna i spelet. Duolingo gillar jag också och använder eftersom jag håller på att lära mig svenska.

Berätta något om dig själv som inte många vet om: Jag skriver för närvarande på en science fiction-bok.

Läs fler artiklar
LÄS MER