Sök

Annonssamarbete med Renault

Därför har Renault ZOE blivit det självklara valet för start-ups som vill köra helt på el

RenaultTransport

Jennifer Bonér

Det rådande läget i världen har ökat efterfrågan på olika lösningar som kräver en flotta av bilar, som utkörning och bildelning – och som dessutom är hållbara. Renault ZOE har blivit den perfekta lösningen för många start-ups som söker hållbara transporter. Här förklarar vi varför!

En ökad efterfrågan på hemleveranser och delade bilar och en samtidigt ökad medvetenhet kring klimatfrågor kräver nya smarta lösningar. Något som ökat populariteten för elbilar.

”Det är ett mervärde att erbjuda sina kunder, att kunna säga att man som företag kör på 100% el och har noll koldioxidutsläpp”, konstaterar Ali Souihi, Key Account Manager Large Fleet på Renault.

Som klimatsmart testvinnare, smidig, rymlig, med god räckvidd, lätt att ladda och billig i drift har en Renault ZOE blivit det självklara valet för många företag. ZOE är dessutom den bäst säljande elbilen i Europa och hela 97,7 procent av köparna skulle göra om sitt köp igen, enligt en artikel på mestmotor.se från i somras. I Sverige är Renault ZOE (per den 30/11-2020) den mest sålda elbilen någonsin (enligt statistik från vroom.nu över Sveriges bilbestånd i trafik).

Läs mer om Renault ZOE som tjänstebil här!

Här går vi igenom varför du ska överväga Renault ZOE till ditt företag:

Billigast att äga

En tung anledning är cash. I en undersökning genomförd av Bilauktionssajten Kvdbil som räknat på den totala ägandekostnaden för 19 av Sveriges vanligaste miljöanpassade bilar hamnar Renault ZOE på en första plats som den billigaste bilen att äga. Dessutom är inköpspriset av ZOE subventionerat med 60 000 kronor i dag, eftersom den ger rätt till den högsta nivån av klimatbonus då den är helt eldriven. Nu vill regeringen dessutom höja bonusen för bilar med nollutsläpp till 70 000 kronor nästa år.

”Marginalerna krymper för alla leveransföretag och det är hårdare konkurrens idag. En av de stora fördelarna med ZOE är driftskostnaden, ju mer du använder bilen desto billigare blir den, eftersom elpriset är så mycket lägre än priset på fossilt drivmedel. Dessutom är servicen billigare och det är färre delar som behöver underhållas och kan gå sönder, jämfört med en bensin- och dieselmotor”, säger Ali.

Smidig – och rymlig

En annan styrka med ZOE vid just leveranser och bildelning är dess smidiga storlek och samtidigt oväntade rymlighet. Den är lätt att ta sig fram med i stan, köra i tät trafik och parkera även i små parkeringsfickor. Ändå har den ett bagageutrymme på 338 liter, vilket är stort för klassen och uppnås genom att batterierna är placerade i kupégolvet. Baksätet är dessutom fäll- och delbart.

Lätt att ladda

Eldrift lämpar sig extra bra för bildelning och utkörningar enligt kunderna, eftersom bilen ”tankas” när den inte används förutsatt att den står vid en laddstolpe. ZOE är lätt att ladda, eftersom den kan ta emot maximalt med ström från alla de vanligaste laddstolparna.

”ZOE kan ta emot AC-laddning upp till 22 KW, vilket är mer än de flesta andra elbilar. Dessutom finns det DC-snabbladdning upp till 50 kW som tillval. ZOE är en av de bästa i klassen här”, säger Ali.

Räckvidd att lita på

Vad gäller räckvidd står sig Zoe väldigt bra i segmentet. Upp till 393 km kan du köra på en laddning, (enligt WLTP-körcykel) och – ZOE kan dessutom klara mer än sina redovisade mil. I ett räckviddstest genomfört på sommaren av norska sajten motor.no kom ZOE längre än sin officiella räckvidd. 

”Tvärtemot bensin- och dieselbilar förbrukar ZOE mindre när du kör sakta med mycket start och stopp, som vid budleveranser. Bromskraftsenergin omvandlas till el som gör att räckvidden blir längre”, säger Ali.

Bra köregenskaper

Samtidigt behöver du inte oroa dig för att behöva göra avkall på köregenskaperna. Tvärtom! Faktum är att ZOE i ett elbilstest genomfört av auto motor & sport i våras knep förstaplatsen tack vare sin komfort, körglädje och räckvidd.

”Det är en jättetrevlig bil, superrolig att köra och piggare än man tror, i stan är den jättekvick. Dessutom innebär en elbil en tyst arbetsmiljö och det blir bekvämt för både förare och närmiljön i form av minskat buller och bättre luft”, säger Ali.

Spännande nyhet på gång

En nyhet som dyker upp under 2021 som kan vara värd att hålla utkik efter är en lättlastbilsversion av ZOE.

”Vi plockar ur baksätet och ställer lastgolv och lastgaller där, och låser bakdörrarna. Det ger ännu större lastförmåga, vilket vi tror är rätt i tiden med den efterfrågan som råder på hemleverans av småpaket och snabba expressbud”, säger Ali.

Läs mer om Renault ZOE som tjänstebil här!

Läs mer