Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Snoop Dogg får in över 800 miljoner till sitt riskkapitalbolag som bara satsar på cannabis

Snoop Doog. Foto: Istockphoto/TT

Satsar bara på cannabis-relaterade produkter.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

nyheter@breakit.se

Raplegenden Snoop Dogg är ett av det svenska betalbolaget Klarnas ansikten utåt i USA. I samband med att samarbetet presenterades investerade även musikern i bolaget och bytte namn till Smooth Dogg.

Men det är inte det enda järn i elden Snoop Dogg har. Han driver även ett riskkapitalbolag som heter Casa Verde Capital och som uteslutande satsar på produkter som har någon slags relation till cannabis. I mars förra året fick bolaget in 45 miljoner dollar till bolagets första fond. 

Nu stänger de en ny fond och den är betydligt större. Casa Verde ska ha fått in  100 miljoner dollar, ungefär 830 miljoner svenska kronor. Det framgår av inskickade dokument, rapporterar Techcrunch.

Satsningarna på cannabis-investeringar har varit lite av en bergochdalbana de senaste åren. Till en början gick aktierna som tåget innan en rejäl dipp inträffade. 

Under de senaste månaderna har de flesta bolag dock återhämtat sig.

Cannabis är en mångmiljardmarknad


”Cannabis har visat sig vara en ocyklisk bransch”, sade fondförvaltaren Karan Wadhera i somras efter rekordförsäljningar i mars, april och maj.

Enligt Techcrunchs uppgifter har Casa Verde lyckats bygga en portfölj på minst 200 miljoner dollar. Det är samtidigt oklart vad målet för kapitalanskaffningen till nya fonden varit.

Cannabismarknaden som helhet väntas vara värd 34 miljarder dollar 2025, enligt en rapport från investmentbanken Cowen. Prognosen är angiven mot bakgrund av att allt fler amerikanska delstater tillåter cannabis, senast Arizona, Montana, New Jersey och South Dakota.

LÄS OCKSÅ: Han är mannen bakom Klarnas Snoop-deal
 

Läs mer