Rekordstort intresse för Breakits vd-nätverk – ny chans att gå med

LedarskapCEOs in tech
Natalia Brzezinski, Michael Watkins, Elina Berglund och Henrik Persson Ekdahl

Natalia Brzezinski, Michael Watkins, Elina Berglund och Henrik Persson Ekdahl är några av gästtalarna på CEOs in techs nätverksträffar. Foto: Press

Diana Demin

Diana Demin

Marknadskoordinator

Breakits nya vd-nätverk ska skapa Sveriges bästa tech-vds. De första 50 platserna fylldes upp på bara ett par veckor – nu har du en ny chans att gå med!

Att vara vd för ett bolag som är på väg att skala upp och erövra världen är bland det roligaste och mest inspirerande som finns. 

Men det är långt ifrån lätt att ta bolag till nästa nivå. Om du dessutom själv äger bolaget eller är vd i ett ägarlett bolag är utmaningarna ännu mer speciella.

Därför drog Breakit under hösten igång ett nytt nätverk för vds i techbolag som ska skala upp: CEOs in tech. Och intresset för ett sånt nätverk var rekordartat. På bara tre veckor hade alla 50 platser fyllts upp – och ansökningarna fortsatte att rasa in. Så nu öppnar vi upp ansökan för en andra omgång (med samma upplägg), men med start i mars 2021.

Breakits vd Camilla Björkman tror att bristen på förståelse för utmaningarna snabbväxande bolag står inför kan vara anledningen till det stora intresset.

“Det finns redan en del vd-nätverk men många av Breakits läsare upplever att de inte riktigt är anpassade efter vds i snabbt växande techbolag eller ägarledda bolag. Det låter kanske lite ego men jag upplever att det är få personer som på riktigt förstår de utmaningar vi har”, säger Camilla Björkman.

Läs mer och ansök till CEOs in tech här

Idén till nätverket föddes när hon tidigare i år skrev artikelserien Vd-resan på 100 dagar. En inspiration till artikelserien var bland annat boken The First 90 Days av Michael Watkins, professor inom organisationsförändringar som nu också blir nätverkets första inbjudna talare.

Andra talare är Elina Berglund, grundare och vd på Natural Cycles, Natalia Brzezinski, tidigare vd för Brilliant Minds och techmiljardären Henrik Persson Ekdahl, som bland annat ligger bakom bolag som Catena Media och Optimizer Invest.

Vi måste skapa förutsättningar, en mylla där dessa bolag kan växa till sin fulla potential

Henrik Persson Ekdahl berättar att han under de senaste 25 åren varit med och startat ett 10-tal bolag som sedan sålts eller noterats.  

“Jag vill nu dela med mig av den erfarenheten så att vi tillsammans kan skapa ett ännu bättre företagsklimat med optimala förutsättningar för att lyckas”, säger Henrik Persson Ekdahl och fortsätter; 

“Sverige saknar verkligen inte framgångsrika entreprenörer med innovativa idéer, problemet är att många av de svenska startupsen fastnar tidigt i sin tillväxtresa och har svårt att skala upp verksamheten. Vi måste skapa förutsättningar, en mylla där dessa bolag kan växa till sin fulla potential samtidigt som de inte heller ska säljas för tidigt”. 

Konkret blir det sex fysiska träffar i Stockholm – det går även bra att vara med på distans – med start i mars 2021. Mellan träffarna kan medlemmarna diskutera utmaningar i en sluten Slack-grupp och ta del av exklusivt material.

Gå med i Breakits vd-nätverk CEOs in tech här!

 

Läs mer