Design och teknik i stilren symbios – här är hemmets nya TV-favoriter

Samsung Smart-tv
Design och teknik i stilren symbios – här är hemmets nya TV-favoriter

Att inreda med teknik blir allt roligare. Samsung har nämligen hittat smarta sätt att kombinera den vassaste tekniken med genomtänkt design – så att skärmarna förhöjer stilkänslan i hemmet.

”Nu tar TV:n ett steg djupare in i hemmet – utan att ta för mycket plats,” säger Klas Söderström, produktchef på Samsung.

”För ett hushåll med intresse för både teknik och inredning finns det en numera en TV för varje rum.”

Designfavorit som enkelt kan flyttas

Flexibilitet blir allt viktigare för att skapa en dynamisk känsla i inredningen. The Serif kommer med snygga metallben och vacker 360-design, vilket gör att TV:n kan placeras nästan var som helst i hemmet.

Läs mer om Samsung TV här!

”De allra flesta hittar en lämplig modell i vårt vanliga QLED-sortiment”, säger Klas Söderström.

”Men en del av oss söker något extra som kan bidra mer till den personliga känslan i rummet. The Serif är formgiven av designerbröderna Ronan & Erwan Bouroullec och har en unik form som elegant passar in i hemmet som en möbel.”

Namnet då? För den som kan sin typografi är det tydligt – sett från sidan är The Serif just det, bokstaven I med seriffer.

Slimmad TV med hög upplösning

QLED 8K tar vardagsrummets underhållning på allvar, med detaljrik och naturlig bildåtergivning – samtidigt som den smälter in på ett riktigt snyggt sätt. Den kan monteras tätt intill väggen, och den genomskinliga kabeln för ström och data ger en riktigt stilren installation.

”Ramen är i princip osynlig och infinityskärmen fyller hela 99 procent av bildytan”, säger Klas Söderström.

QLED TV:n är flexibel på flera sätt. Den anpassar sig nämligen efter ljuset i rummet så att bilden alltid blir så bra som möjligt. Dessutom kan den smälta in i snyggt i vardagsrummet – om du vill kan du till och med låta skärmen upprepa väggens tapetmönster när den är i viloläge.

Projektorn som du gärna visar upp

Även för hemmabiofantasterna finns det designlösningar som gör upplevelsen ännu bättre. Nya projektorn The Premiere ger oförglömliga filmupplevelser utan att behöva upphängning eller strul – ställ den på TV-bänken och projicera 4K-upplösning med trippellaserteknik direkt på väggen. Den eleganta designen gör också att den passar perfekt in i ett stilmedvetet hem. 

Konstnärlig inramning

The Frame är en särskilt spännande produkt för den som uppskattar konst och design lika mycket som teknik. När TV:n inte används aktiveras nämligen TV:ns konstläge, vilket gör att ingen kan se att det är en TV du har på väggen. Antingen kan du då välja att visa upp egna bilder och fotografier, eller använda något av de konstverk som ingår.

Men för den som är mer konstintresserad rekommenderas att teckna en prenumeration på Samsung Art Store, där du kan välja och vraka bland 1 200 fantastiska konstverk och fotografier. Den slimmade ramen kan bytas ut, och det finns flera olika varianter att köpa till – bland annat en snygg träimitation.

Sugen på att veta mer om Samsung TV? Läs mer här!

Advertisement
Läs fler artiklar
LÄS MER