Sök

Memmo-grundaren försvarar Handels-entreprenörerna: “Orättvis bild”

Memmo

Gustav Lundberg Toresson.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

“Det folk ser är att man halkar på bananskal, men det folk inte ser är att man äter väldigt många bananer på vägen".

Det har gått ett år sedan den svenska startupen Memmo, som låter dig skicka videohälsningar genom kändisar, drog igång med en rivstart. Investerarna var direkt med på tåget och tunga namn som Vostok New Ventures vd Per Briliot och Patrik Hedelin och Magnus Wiberg från eEquity har satsat på Memmo. 

Bakom bolaget står Tobias Bengtsdahl och Gustav Lundberg Toresson. 

Memmo finns nu på sex marknader och gick precis in i Kanada. I somras påbörjade bolaget en satsning mot den amerikanska marknaden där de bland annat konkurrerar med jätten Cameo. De har hittills levererat runt 50.000 videos med kändishälsningar, men Gustav Lundberg Toresson är förtegen med detaljer rörande tillväxten och pågående expansionsplaner.

”Vi har väldigt mycket expansionsfokus och det är en väldigt bra affärsmodell, men vi fokuserar på att gå ut fort på marknaden och då vill man inte gå plus”, säger han i Breakit Live. 

Gustav Lundberg Toresson har en bakgrund från Handels, har arbetat som managementkonsult och har ett brett nätverk där han bland annat är kompis med Voi-grundarna. Ett faktum som inte gått Breakits programledare Katarina Andersson förbi. 

”Lite elakt brukar man kalla den här klicken för Stureplansentreprenörerna. Hur ser du på den bilden av dig, om någon skulle säga att du är en Stureplansentreprenör?”, frågar hon i sändningen. 

Gustav Lundberg Toresson svarar att han känner igen den här typen av fördomar mot handelshögskolan. 

”Och de är faktiskt ganska orättvisa. Jag pluggade på Handelshögskolan och vet att den traditionella bilden är mycket så, men framförallt under det senaste decenniet så är det en väldig skillnad i studentbasen”. 

Gustav Lundberg Toresson menar att Handels lockar studenter från hela landet, rättare sagt hela världen, och att det numera är mer fokus på entreprenörskap och hållbarhet. Han menar att det är en gammal bild som lever kvar och inflikar att han själv är uppväxt på en gård i Småland.

Diskussionen får Gustav Lundberg Toresson att citera en föreläsare han hade i gymnasiet. 

“Det folk ser är att man halkar på bananskal, men det folk inte ser är att man äter väldigt många bananer på vägen. Det tror jag hänger ihop med det där att man sitter sent på kvällarna, det är ett hårt jobb och det är klart att det inte syns. Sedan får man jobba sig mot det man vill och knyter kontakter på vägen”, säger han.

 

Läs mer