FHM-sajt såld till okänd köpare – vill att vi ska använda munskydd

Corona Covid-19
FHM-sajt såld till okänd köpare – vill att vi ska använda munskydd

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Folkhälsomyndigheten nobbade först – sen han någon annan före.

Frågan om vi ska använda munskydd för att stoppa spridningen av corona-viruset har gått het ända sedan pandemin bröt ut.

Debatten mellan de som tycker att det är självklart att alla borde ha mask och de, bland annat statliga Folkhälsomyndigheten, som tycker att det inte behöver användas har stundtals varit hätsk.

Samtidigt har en annan, mindre dramatisk, historia rullats upp för Folkhälsomyndigheten. Sajten  fhm.se har länge legat ute till försäljningen. Trots att den inte skulle kosta många kronor har myndigheten inte varit intresserade. Anledningen de har uppgivit är att myndighetens officiella förkortning är FoHM, och inte FHM.

Men FHM är en förkortning som medier ofta använder och den har fått stor spridning. När Folkhälsomyndigheten nu plötsligt blivit en av de mest uppmärksammade myndigheterna i Sverige har man flera gånger frågat efter priset på domännamnet men har enligt Elisabeth Wall Bennet, kommunikationsdirektör på Folkhälsomyndigheten utan att ha fått svar.

Uppmanar alla att bära mask

Men nu är sajten såld. Innehållet på sajten är nu information om hur man ska skydda sig mot covid-19 men den är inte alls i linje med vad Folkhälsomyndigheten har rekommenderat.

Bland annat skriver man tydligt: "Använd alltid munskydd när du befinner dig tillsammans med andra människor".

SVT har varit i kontakt med personen som sålt domänen som uppger att han har erbjudit den till Folkhälsomyndigheten för 1.000 kronor utan att ha fått napp. Istället har sajten sålts till en okänd köpare i Taiwan. 

Läs fler artiklar
LÄS MER