Sök

Boksnok vill ge barnen bättre skärmtid – backas av Izettle-veteraner

BoksnokLjudböcker

Teamet bakom Boksnok. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Vill ta barnboken in i den digitala eran.

När hon var liten var Monica Fagraeus Lundström en riktigt bokmal. När hon många år senare träffade Gustav Johansson, Marcus Bergman och Simon Stenström när hon pluggade på KTH hade hon hittat tre likasinnade.

Efter ett par år med olika jobb i techbolag har de nu dragit igång Boksnok, som är som en digital barnboksapp för barn. 

“Vi har vår spetskompetens inom teknik och innovation, och så älskade vi att läsa som barn så läsning låg oss varmt om hjärtat”, säger Monica Fagraeus, som är vd och grundare. 

“Vi ville kombinera de två sakerna.”

Boksnok samarbetar med de största bokförlagen som Bonnier Carlsen och har byggt en prenumerationstjänst där barn (och vuxna) bland annat kan läsa och lyssna på böckerna samtidigt I böckerna finns också interaktiva inslag där saker till exempel rör sig på skärmen.

“Målet är att skapa en meningsfull skärmtid för barnen och öka läslusten”, säger Monica Fagraeus Lundström. 

De började arbeta heltid med Boksnok i början av året men nu har de tagit in 3 miljoner för att kunna öka takten. Investerar i bolaget gör bland annat Johan Bendz och Peder Stahle, som var de två första anställda på Izettle och Krys medgrundare Joachim Hedenius.

Laddade ner appen – sen fick de kontakt

“Vi fick kontakt med Joachim efter att han hade laddat ner appen och hans barn fastnade för den”, berättar Monica Fagraeus Lundström.

“Att mina barn direkt tyckte om och ville fortsätta använda Boksnoks app gav mig ett kvitto på att konceptet fungerar bra också i praktiken”, säger Joachim Hedenius. 

“Digitala barnböcker har en enorm potential och jag ser fram emot att följa hur Boksnok kommer ge många barn fina läsupplevelser framöver”.

Med de nya pengarna i kassan ska Boksnok nu gasa.

“Vårt fokus nu är att fortsätta utveckla tjänsten och femdubbla antalet användare”, säger Monica Fagraeus Lundström.

 Hur många användare de har i dagsläget vill hon dock inte avslöja.

Boksnok har också siktet inställt på en ny, större kapitalrunda efter sommaren.

Läs mer