Sök

Techprofilen Linda Höglund tillbaka på Klarna: "Vi är glada"

Klarnafintech

Linda Höglund och Sebastian Siemiatkowski. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Gör comeback efter äventyr i riskkapitalvärlden.

Techprofilen Linda Höglund har ett långt och välmeriterande cv med bland annat positioner på Klarna, spelutvecklarna EA, DICE och den sydostasiatiska taxitjänsten Grab. 

De senaste åren har hon jobbat på Luminar Ventures där hon främst har jobbat med investeringar i fintech men även i greentech och logistiklösningar.

Nu gör hon comeback på betaljätten Klarna som hon lämnade 2014. Då värderades Klarna till 1,4 miljarder kronor – bolaget som hon nu kommer tillbaka till fick vid den senaste rundan i slutet av sommaren en värdering på hisnande 10,65 miljarder dollar.

Nu får hon en tjänst som operativ chef på Klarna. Knut Frängsmyr som varit operativ chef fram tills nu får istället en renodlad roll som vice vd till grundaren och vd:n Sebastian Siemiatkowski.

"Vi är glada att välkomna Linda tillbaka till Klarna", säger Aoife Houlihan, kommunikationschef på Klarna till DI Digital.

"Lindas fokus kommer vara att vidareutveckla operationella och interna modeller när vi skalar globalt. Hennes erfarenhet från företag med hög tillväxt kommer att vara till stor nytta för oss”.

Lämnar inte Luminar Ventures helt

Linda Höglund lämnar inte Luminar Ventures helt utan kommer sitta kvar i bolagets investeringskommitté.

Klarna har satsat stenhårt på att ta sig in på den amerikanska marknaden men har också sneglat åt Sydostasien. Ett geografiskt område där Linda Höglund alltså redan har varit i under sin tid på Grab.

"Min tidigare erfarenhet i flera internationella tillväxtbolag kommer vara en tillgång i detta och jag ser mycket fram emot att vara en del av nästa fas i Klarnas resa”, säger hon till DI Digital.

Läs mer