MTG köper Hutch Games för miljarder

MTG spelbranschen
MTG köper Hutch Games för miljarder

Maria Redin vd på MTG. Foto: Press

Finwire / Breakit

"En sann ledare inom sin kategori."

Svenska speljättar som Embracer och Enad Global 7 har den senaste tiden gjort stor uppköp.

MTG vill inte vara sämre utan köper nu Hutch Games, som utvecklar racingspel för mobilen, för en initial köpeskilling av 275 miljoner dollar, motsvarande 2,3 miljarder kronor, på kassa- och skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Hutch är en sann ledare inom sin kategori och står bakom några av de mest framgångsrika titlarna inom den snabbt växande racinggenren för mobil, lett av ett exceptionellt starkt och erfaret team", säger vd Maria Redin i pressmeddelandet.

"Vi ser fram emot att få välkomna Hutch till MTG, både som ett framgångsrikt bolag på egna ben och som den första investeringen inom vårt nya gaming-holdingbolag."

I affären ingår också en tilläggsköpeskilling som förväntas uppgå till 100 miljoner dollar.

MTG kan göra en nyemission

MTG skriver att den initiala köpeskillingen finansieras genom befintlig kassa och ett nytt brygglån på 1,8 miljarder kronor. Bolaget har anlitat finansiella rådgivare för att utvärdera en nyemission för att refinansiera brygglånet.

Uppköpet av Hutch Games utgör MTG:s första inom det nya gaming-holdingbolaget, GamingCo.

”Förvärvet av Hutch är i linje med MTG:s strategi att aktivt bygga en portfölj av högkvalitativa gamingbolag och utgör starten på en ny resa med fortsatt organisk och förvärvsdriven tillväxt för MTG”, skriver MTG i pressmeddelandet.

Hutch har över 100 medarbetare och hade ett rörelseresultat på 13,3 miljoner dollar på intäkter av 56,3 miljoner dollar under de första nio månaderna av 2020. Bolagets mest kända speltitlar är F1 Manager, Top Drives och Rebel Racing.

Transaktionen förväntas stänga i december. Som en följd av affären senareläggs publiceringen av MTG:s bokslutskommuniké till den 25 februari 2021.

Läs fler artiklar
LÄS MER