Sök

Thunderful Group rusa i börsdebuten

Thunderful GroupGaming

Brjann Sigurgeirsson, vd på Thunderful Group. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Nya svenska speljätten upp rejält när handeln inleddes.

I slutet av januari föddes en ny stor svensk speljätte när Thunderful Group bildades. Koncernen består amerikanska Rising Star Games, den klassiska distributören Bergsala AB (som tog Nintendo till Sverige), samt Amo Toys Nordic och Nordic Game Supply. Dessutom finns spelutvecklarna Image & Form och Zoink i koncernen.

I mitten av november meddelade bolaget att de skulle börsnoteras och idag var det dags för debut. Och det har, hittills gått med bravur. Efter 15 minuters handel hade aktien stigit nästan 50 procent från introduktionskursen.

I samband med börsdebuten har bolaget också gjort en nyemission där man får in 750 miljoner kronor. Den ska ha övertecknats flera gånger om och bolaget rapporterar om stort intresse bland både svenska och internationella investerare.

Just nu pågår en konsolidering på den svenska spelmarknaden och både Paradox, Embracer Group och nykomligen Enad Global 7 har den senaste tiden gjort uppköp i miljardklassen.

I en intervju med Breakit tidigare i år sa Thunderful Groups vd Brjann Sigurgeirsson att han ser en stor fördel som de har gentemot de andra.

Läs mer