Acast plockar utvecklare från King: "Först tackade jag nej."

Breakit - Acast plockar utvecklare från King: "Först tackade jag nej."

Mikael Brandt, ny utvecklare på Acast. Foto: Acast

Sofia Honungsmåne

Reporter

Mikael Brandt blir ny utvecklare på poddplattformen Acast. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?¨
"Jag blev kontaktad på ett socialt yrkesnätverk av en av Acasts rekryterare, och förutom att deras produkter såg enormt spännande ut så verkade rollbeskrivningen vara skriven precis till mig på ett sätt som jag inte har varit med om tidigare. Men jag tackade nej. Anledningen var att jag hade bestämt mig för att mitt nästa jobb skulle vara närmare mitt hem, eftersom det dagliga pendlandet höll på att ta knäcken på mig.

"Hursomhelst, rekryteraren var ihärdig och förklarade att det nog inte skulle bli ett problem. Jag var skeptisk men gick med på att komma på intervju, och det visade sig att Acast faktiskt jobbar på ett annat sätt än andra företag jag stött på. Utvecklarna jobbar med metoder och verktyg som förmodligen kommer att underlätta mitt liv något oerhört och samtidigt maximera min produktivitet och min kreativitet."

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
"
Tidigare jobbade jag på det enormt trevliga spelföretaget King. De har verkligen lyckats med att låta sitt motto 'seriously playful' genomsyra hela känslan att arbeta där."

"Under min drygt treåriga tid på King hann jag bland annat med att:
* Misslyckas med att utveckla en grafisk editor till en spelmotor.
* Programmera en och annan fet godisexplosionseffekt i facebookversionen av Candy Crush Saga.
* Förbättra användarupplevelsen i betalmotorn på Kings webbportal.
* Såga isär en kokosnöt med en brödkniv, som en del av ett hårdvaruexperiment.
* Vara med och skapa centrala sociala funktioner till Kings mobilspel."

Vad ska du göra i din nya tjänst?
"Jag ska tillsammans med ett gäng proffs få en av århundradets coolaste medieinnovationer att inte bara lyfta utan också flyga, som en örn! Eller som en albatross. En albatross har större vingbredd men en örn är ju coolare... Jag ber att få återkomma med exakt vilken sorts fågel den ska flyga som, det är lite oklart. Men flyga ska den. På en mer konkret nivå så ska jag väl fundera ut en och annan rolig och användbar funktionalitet som jag sedan förverkligar genom att tänka ut och skriva ner en del snygg och vältestad programkod. Mitt mål är alltid att skapa en upplevelse som är så bra att användaren blir rörd till tårar. Hittills har jag aldrig lyckats med det, men som min mamma brukar säga: Det finns inget annat misslyckande än att sluta försöka!"

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
"Att få vara med och skapa något nytt, spännande och storslaget tillsammans med gänget på Acast! Jag ser verkligen fram emot att få vara kreativ i Acasts platta organisation med de toppmoderna verktyg och arbetssätt de tillämpar. Jag hoppas innerligt att jag ska kunna bidra med något värdefullt för både användarna, kollegorna och företaget."

-------------------------------------

Fakta om Mikael Brandt:

Ålder:
26 år

Familj:
Hustrun Sandra och gårdshunden Dina.

Bor:
I en hyrd tvåa i Hallstahammar.

Intressen:
Teologi, discgolf, racketsporter, film, korsord och sötsaker.

Favoritapp:
Acast, såklart!

Varför är det din favoritapp?:
"Den har öppnat dörren till poddarnas underbara värld, och har gett diskande och andra monotona vardagssysslor en ny dimension av meningsfullhet."

Berätta något om dig som inte så många vet om:
"Ibland nynnar jag i sömnen, till min frus stora förtjusning."

Läs fler artiklar
LÄS MER