Sök

NK:s tak blir padelbana – här är tech-kändisarna som satsar

Padel

Ash Pournouri, Henrik Persson Ekdahl, Christian Albinsson och Oscar Arrsjö satsar på padel på NK:s tak.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Butiksdöden fortsätter samtidigt som padelhajpen är total. Nu förvandlas det anrika varuhuset NK:s tak till padelbana.

Coronapandemin som skakat världen det senaste året har både lett till tomma butiker och tomma sportarenor. 

Nyligen meddelades det att Globen under pandemin har fått ett nytt syfte. Från och med november i år har den välkända arenan förvandlats till en enorm padelhall och nu är det alltså NK:s tur att omfamna den nya trenden. 

Från att ha varit en sport som för några år sedan knappt existerade i Sverige finns idag över 2.000 padelbanor på olika platser runt om i landet och över 500.000 aktiva spelare. 

Många entreprenörer har gjort analysen att padel är en guldgruva och snabb tillväxt är nyckeln till framgång.

Techtungviktare bakom satsningen

Bakom satsningen på NK står en rad tech-kändisar. Bland annat profilen Henrik Persson Ekdahl, Ash Pournouri som var Aviciis manager och som ligger bakom elitkonferensen Brilliant Minds, modeentreprenören Oscar Arrsjö som också äger det nystartade padelmodemärket Ascaro, riskkapitalisen Mårten Vading och reklambyråentreprenören Christian Albinsson.

Satsningen har fått namnet NK Padel & Social. Tanken att utveckla en padel- och träningsanläggning på den anrika varuhusets tak har funnits i flera år och det har tagit lång tid att få alla bitar på plats, men nu byggs det för fullt och i april nästa år slås portarna upp.

“Vi vill skapa en livsstil runt padeln med NK:s tak och dess närhet till varuhuset som hemvist” , säger Oscar Arrsjö i ett pressmeddelande. 

Ska bli en naturlig mötesplats

Henrik Persson Ekdahl som också investerat i padelbokningsplatformen Playtomic tvekade inte kring att investera i även denna satsning. 

“Detta ska bli den naturliga mötesplatsen i Stockholms innerstad för alla som gillar träning, god mat och padel. Vi hoppas kunna skapa en plats där allt från nybörjare till proffs kan mötas för att umgås genom träning, men också för att skissa på nästa grymma affärside eller expansionsplan”, säger han i pressmeddelandet.

Även Ash Pournouri är peppad.

“Personligen känner jag mig övertygad om att padelns popularitet som bred sport knappt har börjat, där alla som provat kan intyga hur beroendeframkallande det är. Det är få sporter som är så intensiva men samtidigt har en så låg ingångströskel att de lämpar sig för mixade lag över olika åldersgrupper, erfarenhet och form. Det ska bli superkul att skapa ett nytt premiumkoncept för padel som sport med utgångspunkt på Stockholms absolut mest centrala plats.”

I det här avsnittet av Breakit Live diskuterar Breakits reporter Caroline Englund och entreprenören Tom Xiong padelboomen:

 

Läs mer