Se upp! Här är missen de flesta gör när de automatiserar och digitaliserar (som kan stjälpa hela projektet)

ScriveDigitaliseringAutomatisering

Jennifer Bonér

Sugen på att bli av med tråkiga, repetitiva tidstjuvar samtidigt som ni ökar säkerheten, minskar risken för fel och tjänar både tid och pengar? Då är det läge att automatisera, digitalisera – och effektivisera. Men! Se upp för det här…

Att utnyttja tekniken smart och skapa effektiva arbetsflöden låter dig lägga mer fokus på kärnverksamheten – och ta täten i konkurrensen. Det behöver heller inte vara svårt. Något som Scrive, Nordens ledande e-signeringsleverantör och ett av Sveriges mest snabbväxande techbolag, vet. De stöttar många kunder i att automatisera och digitalisera för att underlätta sin administration.

Psst! Nu kan du testa Scrive helt gratis i 30 dagar och direkt ta första steget på din automatiserings resa – klicka bara här!  Efter 30 dagar kan du fortfarande nå de avtal som signerats och ingenting förlängs automatiskt - men chansen är stor att du aldrig vill gå tillbaka till papper och penna...

Men, det finns ett par fällor som tyvärr är ganska vanliga att ramla i, berättar Christian Friedl, account executive på Scrive.

Tappa inte bort helhetsbilden

Det ena är att bara fokusera på att lösa ett problem som man upptäckt, istället för att tänka helhet, säger han:

Ofta rushar man in i att köpa ett system som löser det akuta problemet, utan att tänka på hur man ska jobba med det framgent eller hur det ska synka med andra initiativ som man har planerat.”

Nu under Corona är det till exempel många företag som har problem att få sina dokument signerade, berättar Christian. Men istället för att bara hitta en lösning på det, kan det löna sig att även ta ett vidare grepp.

kostnaderna reduceras kraftigt av ett automatiserat system som är integrerat

”Kan jag utifrån ett e-signerat dokumentet säkerställa att jag får in korrekt data i ett annat system som jag är beroende av, så att jag undviker dubbelarbete?” säger han, och fortsätter:

”Säg att du är ett större bolag som hanterar avtal manuellt. Då är det hundratals avtal per dag. Det är papper till höger och vänster. De ska postas till en arkiveringscentral, finnas sökbara i system, det ska finnas spårbarhet och eventuella digitala kopior som back up. Sådana omständighetskostnader reduceras kraftigt av att ha ett automatiserat system som är integrerat mot andra verktyg och programvaror man redan jobbar med.”

Se upp för adminkaos och utbildningsstrul

Och exakt det är misstag nummer två – att inte bygga vidare på de system man redan har och hur man redan jobbar. Allt för många automatiserings-projekt slutar i admin-kaos, mängder av nya program ingen hinner lära sig och massor av brottappade lösenord. 

Köper ni in helt nya verktyg blir det lätt så att ni bara kastar pengar på ett problem.

Men, det går att skapa smarta flöden genom att integrera just de lösningar ni behöver i era redan befintliga verktyg, som affärssystem och CRM. Scrive finns till exempel integrerat i 27 olika system.

”Köper ni in helt nya verktyg blir det lätt så att ni bara kastar pengar på ett problem. Verktygen ska jobba för oss och inte tvärtom. Det ska inte krävas massor av tid för att utbilda hela er arbetsstyrka i ett helt nytt avancerat system”, säger Christian.

PSST! Testa Scrive helt gratis i 30 dagar– klicka här!

Ta direkt första steget på din automatiserings resa – testa Scrive helt gratis i 30 dagar. Och du kan vara lugn, efter 30 dagar kan du fortfarande nå de avtal som signerats och ingenting förlängs automatiskt. Men chansen är stor att du aldrig vill gå tillbaka till papper och penna...

LÄS MER OCH TESTA ETT GRATISKONTO DIREKT HÄR!

 

Läs mer